doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Juvat Westendorp: 'Het was vooral heel leeg dat scharrelen met vrouwen'

Juvat heeft periodes gekend waarin lust belangrijker was dan liefde. "Maar ik was nooit respectloos. Als in: 'We duiken het bed in en dan moet je de deur uit.'"
@media (max-width: 679px){#fig-614542a392f6e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614542a392f6e img{#fig-614542a392f6e img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-614542a392f6e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614542a392f6e img{#fig-614542a392f6e img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-614542a392f6e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614542a392f6e img{#fig-614542a392f6e img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-614542a392f6e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614542a392f6e img{#fig-614542a392f6e img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Juvat Westendorp: 'Het was vooral heel leeg dat scharrelen met vrouwen'

Juvat (30) heeft periodes gekend waarin lust belangrijker was dan liefde. “Maar ik was nooit respectloos. Als in: ‘We duiken het bed in en dan moet je de deur uit.’”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

productie & tekst NICOLE GABRIËLS foto’s BOP MULDER styling DANIËLLE DINKGREVE visagie MARIJE ROSENBACH

Wat is je huidige gemoedstoestand?

“Ik heb het gevoel alsof ik aan het einde van een achtbaanrit ben. De afgelopen jaren werkte ik hard. Ik acteer en presenteer, heb een dansschool en een modellenagentschap voor modellen die goed bewegen, danser-modellen. Ze werken bijvoorbeeld voor jeansmerken, die stretchbroeken willen promoten met modellen die in een split kunnen zakken. Ik switch tussen professies. Voor ‘Flirty dancing’ danste ik, voor ‘Onze jongens’ acteerde ik. Steeds een andere pet op, dat houd ik vol, omdat ik alles even leuk vind. Ik vind het gezond om hard te werken. Maar na alle drukte zoek ik nu meer balans en plan ik die motorrit die ik al zo lang wil in mijn agenda alsof het een afspraak is. Een afspraak met mijzelf. Dat doe ik ook met mediteren, over het strand wandelen of nadenken. Ja, zelfs nadenken krijgt een eigen blokje tegenwoordig. Je moet het gewoon soms durven, nadenken.”

Lust of liefde?

“Liefde. Maar er waren periodes waarin lust boven liefde ging. Daar ben ik niet trots op, maar normaal is het wel. Het was vooral heel leeg, dat scharrelen met vrouwen. Respectloos was ik nooit, want ik zocht wel connectie; samen naar de bios of het strand. Alleen maar zeggen: ‘We duiken het bed in en dan moet je de deur uit’, dat kon ik niet. Maar daardoor gaf ik wel de verkeerde signalen af, want een relatie is een totaal andere ballgame die ik niet zag zitten.”

Sophia Loren zei ooit: "Everything you see, I owe to spaghetti." Waaraan heb jij alles te danken wat je in de spiegel ziet?

“Een paar jaar geleden wist ik niet eens wat conditioner voor je haar was. Dit lange haar heb ik sinds mijn vijftiende en het is vaak een gespreksonderwerp. Mensen willen weten wat ik erin smeer. Vandaag nog kreeg ik op Instagram een berichtje van iemand die mij vroeg naar mijn favoriete haarproducten. Sinds kort gebruik ik conditioner en een varkensharen borstel. Als ik dat niet doe, is mijn haar net een vogelnest. Fysiek zit ik goed in mijn vel, maar er zit weer een laagje vet over de abs die zo zichtbaar waren voor de opnames van ‘Onze jongens in Miami’. Bij diëten is het voor mij alles of niets. Voor deze film nam ik nog geen snoepje. Ik kookte met kokosolie, zoutloos en suikerloos. Tweeënhalve maand als voorbereiding en nog eens drie maanden tijdens het filmen. Soms heb ik honger geleden, maar daaraan raakte ik gewend. Mealpreppen werd een ding, zonder bereide maaltijd ging ik de deur niet uit. In restaurants hing ik schaamteloos de fitboy uit. Is dit wel in kokosolie gebakken, ober? Kun je het checken bij de kok? Haha, ik ging ver in mijn bubbel om de mooiboy uit te hangen in de film. Maar mijn buikspieren, die sexy v-spieren onderaan de buik, zijn alweer veel minder droog. Vandaag trek ik echt mijn shirt niet uit voor de foto.”​​​​​​​

Meer lezen over Juvat? Je leest het in de Beau Monde.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws