Viktor Brand: 'Ik vind seks gewoon een gedoe'

Viktor Brand (48) is er duidelijk in: “Nooit meer seks of nooit meer een telefoon? Dan nooit meer seks. Het frisse is er toch wel van af en laat ik eerlijk zijn, seks is ook gewoon gedoe.”
Viktor Brand: 'Ik vind seks gewoon een gedoe'

Viktor Brand (48) is er duidelijk in: “Nooit meer seks of nooit meer een telefoon? Dan nooit meer seks. Het frisse is er toch wel van af en laat ik eerlijk zijn, seks is ook gewoon gedoe.”

productie & tekst NICOLE GABRIËLS foto’s ESTER GEBUIS styling DANIËLLE DINKGREVE visagie MARIJE ROSENBACH

Wat is jouw definitie van geluk?

“Een fijn leven met een liefdevol thuisfront en leuk werk. Ik ben een zondagskind. Heb nog nooit een sollicitatiebrief geschreven en sinds mijn afstuderen aan de School voor Journalistiek in Zwolle, heb ik plezierig werk. We hebben onlangs de honderdste aflevering van ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ gemaakt voor SBS6 en er komen nieuwe projecten aan. Ik sta elke ochtend met een glimlach op. Wandel met onze hond Tapas door de bossen van ’s-Graveland, ga naar mijn werk en rijd naar huis met de gedachte: wat heerlijk dat daar die lieve vriend op mij wacht.”

Wat heeft jouw jeugd je gebracht?

“Een stabiele basis. Mijn ouders van 80 en 74 wonen nog steeds in dat nest in Deventer, waaraan ik warme herinneringen heb, samen met mijn oudere broer Lars. Mijn fantastische ouders gaven me alles. Ik tenniste fanatiek, zij reden me door het hele land naar toernooien. Duizenden kilometers moeten ze voor mij hebben afgelegd. Onze buurt was rustig en kinderrijk. Middagen vol stoepranden, springtouwen en hutten bouwen. Dankzij die basis ben ik een harmoniezoeker. Ik kan moeilijk tegen ruzie. Voor ‘Mr. Frank Visser’ heb ik mijzelf mediation skills aangeleerd. Dat geschreeuw van die buren, de heftigheid, ik kreeg er een knoop van in mijn maag. Nu kan ik ermee omgaan. Humor helpt. Bij gekke uitspraken van de ruzie-makers, kijk ik oprecht verbaasd in de camera en zeg; ‘Maar Henk, luister wat je zegt. Je wilt toch niet echt buurvrouw over haar tandjes de straat doorslepen?’ Vaak lacht zo’n man dan en haalt humor de angel eruit.”

Wie is de grootste liefde in je leven?

“André. We zijn vijftien jaar samen. Ik kwam hem tegen in The Guardian, een kroeg in Hilversum. We raakten aan de klets en een paar maanden later hadden we verkering. André is het voor mij, omdat hij rustig is, intelligent en knap. We zijn tegenpolen en dat botst, maar het wordt ook nooit saai. Hij doet totaal ander werk en kijkt weinig tv. Als ik thuiskom na het werk vraagt hij hoe de opnames waren. ‘Pfff, mag ik het effe laten bezinken,’ antwoord ik soms. Ziet hij later toevallig een stukje van zo’n bizarre ruzie over een halve centimeter te veel struik in de tuin, dan snapt hij me. ‘Tandje Jantje, wat heftig toch!’ roept hij vaak.”

Nooit meer seks of nooit meer een telefoon?

“Zonder telefoon is leven bijna niet mogelijk. Maar zonder seks is het saai. Weet je, het frisse is er toch wel van af, ik ga voor ‘nooit meer seks’. Ik moet natuurlijk zeggen dat seks het mooiste is wat er tussen twee mensen is. Maar… laat ik eerlijk zijn, het is ook gewoon gedoe. Bovendien heb ik al genoeg seks gehad in mijn leven.”

Meer lezen over Viktor? De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkels!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f36ec709e455', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws