Zó houd je je gezicht stralend en gezond

How-to

Herfstige tijden zijn aangebroken, dat is duidelijk. De bladeren van de bomen kleuren zich naar het seizoen, de dagen worden korter en onze drankjes warmer. Maar ons zachte huidje krijgt het ook flink te verduren. Wij nemen je mee – samen met NIVEA- naar het paradijs van kostbare producten die je stralend en gezond weten te houden.

Een seizoensovergang kan niet alleen een negatief effect hebben op je humeur, maar ook op de gezondheid van je huid. De constante afwisseling van droge lucht, koude wind en de centrale verwarming eist zijn tol. Een doffe en/of droge huid en kans op eventuele roodheid en jeukerigheid zijn voorbeelden van winterse symptomen. Gebruik een milde scrub voor een stralend effect, vergeet niet te smeren met een dagverzorging met SPF bescherming (want deze mag je niet vergeten, óók wanneer de zon niet schijnt) en hydrateer je huid van binnen én buiten. Als je je huid niet voldoende hydrateert, kunnen fijne lijntjes na verloop van tijd permanent worden. Zorg dat je je huid goed hydrateert door het aanbrengen van een voedende crème en het drinken van genoeg water.

Reinigen

Maar vergeet het belangrijkste onderdeel van je dagelijkse beautyroutine zeker niet. Essentieel in het onderhouden van een gezonde en stralende huid is het reinigen van ons gezicht. Velen onder ons doen dit in de avond, maar in de ochtend wordt dit ook aangeraden. In de avond zal je vooral de make-up​ en viezigheid van die dag van je gezicht wassen. Het reinigen van je gezicht in de ochtend is ook belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat de dode huidcellen (deze ontstaan tijdens onze slaap gedurende de nacht) ook daadwerkelijk verwijderd worden. Maar vergeet niet tijdens het proces wat liefde toe te voegen. Namelijk, te hard te werk gaan, kan de huid juist alleen maar irriteren en oneffenheden verergeren. 

Vaak wordt er gedacht dat heet water effectief werkt tijdens het reinigen en dat het poriën opent. Dit is niet waar, het beste is om lauw water te gebruiken. Het lauwe water zal ervoor zorgen dat je geen droge plekjes of jeukerigheid in je gezicht krijgt.

Verschillende producten

Er bestaan verschillende soorten reinigingsproducten, we noemen: een gezichtsreiniger op basis van schuim, olie of gel. Bij het gebruik van doekjes blijven er vaak restjes make-up op je gezicht zitten. NIVEA heeft een nieuwe gezichtsreiningsolie die zowel geschikt is voor de ochtend als avond. Zodra je de olie op je gezicht masseert en een beetje water toevoegt, transformeert de olie in een verzorgende melkachtige textuur. Dit zorgt ervoor dat het geen vettig laagje op de huid achterlaat, maar wel de benefits heeft van een olie reiniger.

Kleurrijk voedsel

Of het nu gaat om puistjes of rimpels, je kunt de toestand van je huid helpen door goed te eten. Door een gebalanceerd 'dieet' aan te vullen met een paar power voedingsproducten, help je je huid in het dagelijkse proces van hydratatie en vernieuwing. Hierdoor zie je er in no time stralend uit. 

Enne, het leuke is dat veel van deze producten gebaseerd zijn op kleur. Zo zijn oranje voedingsmiddelen, zoals sinaasappel, wortelen, zoete aardappelen en pompoen, rijk aan bètacaroteen. Dit zet zich in ons lichaam om in vitamine A om de celvernieuwing te bevorderen en de barrière van onze huid te versterken.

Groene groentes, zoals broccoli en spinazie, bevatten meer mineralen zoals calcium, magnesium en alkaloïden, die helpen om het lichaam te neutraliseren van alle zuren.

Dus wacht niet langer met het goed verzorgen van je huid en zorg ervoor dat je gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met NIVEA.

Laatste nieuws