Floor Jansen openhartig over gezinsleven en succes na 'Beste Zangers'

Ze is een wereldster én wereldberoemd, maar in Nederland wisten velen niet wie ze was, terwijl ze geboren en getogen is het Nederlandse Goirle. Na haar deelname aan Beste Zangers 2019 is ze hét gesprek van de dag.
Floor Jansen openhartig over gezinsleven en succes na 'Beste Zangers'

Ze is een wereldster én wereldberoemd, maar in Nederland wisten velen niet wie ze was, terwijl ze geboren en getogen is in het Nederlandse Goirle. Na haar deelname aan Beste Zangers 2019 is ze hét gesprek van de dag.

LEES OOK: Wat doen de kinderen van prinses Christina nu?

Hoewel haar solo performances tijdens het programma genieten waren, stond ze met haar opera-duet met Henk Poort hoog in de hitlijsten. "Het is een ontzettend leuke rollercoaster geweest, waar uit verschillende richtingen deuren voor me opengingen. Ik ben enorm trots op mezelf." De 38-jarige is de leadzangeres van de Finse metalband Nightwish en propt haar agenda vol met optredens en tours door heel de wereld. Tijd voor een solocarrière zit er nu nog niet in, maar samenwerken met operazanger Henk Poort misschien wel. "Wie weet gaat hij gewoon mee met ons [Nightwish] in de tourbus."

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door Floor Jansen (@floor_jansen_official) op

Vreselijk en gemeen

Floor zelf blijft erg nuchter onder het grote succes dat zij mede dankzij het programma Beste Zangers behaald heeft, maar is ook erg dankbaar. "Mensen zijn erachter gekomen dat metal best mooi kan zijn. En dat metal zangeressen geen vreselijke en gemene mensen zijn, maar performers die best wat mooie muziek kunnen produceren."

Gezinsleven

In een interview met Shownieuws praat de zangeres over haar thuissituatie. Ze woont samen met haar Zweedse man, Hannes van Dahl, en hun dochter Freja in Zweden. Gezellig op het platteland omringd door de bergen. De 2-jarige dochter heeft zo langzamerhand heel de wereld al gezien in haar korte leven op aarde. "Mijn man en ik zijn beiden muzikanten. Hij is nu bijvoorbeeld voor vijf weken naar Amerika op tour", lacht Floor, aangezien zij meestal diegene is die van huis is. "We zitten beiden in een grote band en gaan dus heel de wereld over. Onze dochter gaat dan gewoon met ons mee en groeit op deze manier op. Zo hebben we haar eerste verjaardag in Zuid-Amerika gevierd." Floor vindt het belangrijk dat Freja de Nederlands taal goed beheerst en praat Nederlands met haar. Met haar man communiceert ze in het Zweeds.

Make-uploos 

Ondanks alle hectiek blijft de immens populaire Floor nuchter, maar hoe? "Ik leef in een prachtig natuurgebied samen met mijn gezin, paarden, hond en katten. Als ik thuiskom na maanden op podia staan, ligt mijn focus op de natuur en mijn gezin. Het ontspant me. Na het vele muziek, vele herrie, gaat dan de knop om. Ik haal mijn make-up eraf en trek mijn vale blauwe spijkerbroek aan. Zo houd ik mijn voeten op de grond."

De Nightwish-zangeres heeft ook nog eens mooi nieuws: ze staat volgend jaar niet een, maar twee keer met haar band in de Ziggo Dome!

BRON: SHOWNIEUWS, BEELD: BSR AGENCY

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f070d84ae6ae', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws