Dít zijn de grote winnaars van de Televizier-Ring!

Het was een komen en gaan van knappe koppen en catwalk-worthy japonnen tijdens de 54e editie van de Televizier-Ring.
@media (max-width: 679px){#fig-61ad7347b6d5d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ad7347b6d5d img{#fig-61ad7347b6d5d img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61ad7347b6d5d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ad7347b6d5d img{#fig-61ad7347b6d5d img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61ad7347b6d5d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ad7347b6d5d img{#fig-61ad7347b6d5d img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61ad7347b6d5d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ad7347b6d5d img{#fig-61ad7347b6d5d img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Dít zijn de grote winnaars van de Televizier-Ring!

Het was een komen en gaan van knappe koppen en catwalk-worthy japonnen tijdens de 54ste editie van de Televizier-Ring. Wie waren de grote namen én wie ging er met de Grote Prijs vandoor? Wij zochten het voor je uit.

Gouden Televizier-Ring 2019

Martien Meiland versloeg Beste Zangers en Expeditie Robinson in de strijd om de Ring. De Meilandjes waren favoriet dit jaar en we kijken er dan ook niet van op dat het gezin er met de hoofdprijs vandoor ging. Het was even geleden voor SBS6 - het programma wordt op deze zender uitgezonden - om met de Ring naar huis te gaan, zeg maar zo'n 16 jaar, en daar maakte Martien, zo subtiel als-ie is, een opmerking over. "Het is fantastisch voor SBS. Wij hebben jullie deze zomer uit het slijk getrokken." De kasteelheer sloot zijn speech af met de welbekende zin: "En NU gaan we lekker 'wijnen, wijnen, wijnen.'"

Televizier-Ster Presentatrice 2019

Chantal Janzen is er inmiddels aan gewend - ze heeft het ding al zo'n vijf keer gewonnen - maar toch was het weer raak, want ze was de winnares van de avond. Ze bleek net iets populairder dan medegenomineerden Eva Jinek en Floortje Dessing. De blondine is dit jaar met de programma's Chantals Pyjama Party en Dance dance dance op de buis te zien: "Ik dank m'n man en m'n familie, want zonder hen heeft het allemaal geen zin. We redden geen levens met tv, maar we mogen trots zijn op wat we maken. Dit is voor alle makers!" Ze droeg een glitterjurk van Bulgari. 

Televizier-Ster Talent 2019

Niet één keer, maar twee keer raak voor Nienke Plas. De goedlachse kreeg eerder op de avond de Televizier-Ster Online-videoserie met haar vlog genaamd Shitty diary op haar naam. Ze versloeg genomineerden Frank & Rogier en Holly Mae Brood in de strijd voor de Talent-Award.

Televizier-Ster Jeugd 2019

Zappsport is de winnaar van de Televizier-Ster Jeugd. Britt Dekker en Ron Boszhard namen de prijs in ontvangst tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in de AFAS Live. Zappsport was nog nooit eerder genomineerd voor de Televizier-Ster Jeugd, voorheen bekend als de Gouden Stuiver. Andere genomineerden waren CupcakeCup en Kinderen voor kinderen. De prijs voor het populairste kinderprogramma werd uitgereikt door bioloog en jeugdheld Freek Vonk met zijn varaan Johan. Die zorgden samen nog voor een grappig moment, toen ze presentatrice Britt Dekker even lieten schrikken.

Televizier-Ster Presentator 2019

Beau van Erven Dorens ontving de prijs voor het presenteren van onder meer Het Rotterdam project en Beau en de veteranen. Hij reageerde uitgelaten op de publieksprijs. "Superaardig! Ik stond hier vorig jaar met de Ring om mijn vinger en toen kreeg ik een talkshow. Ik ben vereerd en sta op de schouders van de vele mensen in mijn team die mijn programma's maken. Ik sta vooraan maar een iemand wil ik in het bijzonder bedanken: mijn vrouw Selly. En nu ga ik weer aan het werk", riep hij, terwijl hij zich naar zijn talkshow Beau spoedde, want tja, dat moet óók gebeuren.

Televizier-Ster Acteur/Actrice 2019

De Televizier-Ster Acteur/Actrice gaat dit jaar naar Elise Schaap. De actrice uit onder meer Familie Kruys, Soof en de Netflixserie Undercover ontving de prijs tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Ze versloeg de andere twee genomineerden Chantal Janzen en Ilse Warringa. Die laatste won vorig jaar de Televizier-Ster voor haar rol in De luizenmoeder.

In haar speech reageerde Elise Schaap enthousiast op de ontvangen prijs. "Ik vind het al zo'n eer om in het rijtje met Chantal en Ilse te zitten en dan ook nog deze prijs. Ruxandra zou gezegd hebben: 'Deze Ster is een grote glimmende druif op de slagroomtaart.' Ik ben wat weemoedig, want ik moet na vijf seizoenen afscheid nemen van Familie Kruys. Ik wil iedereen bedanken voor al die hartverwarmende reacties."

BRON: TELEVIZIER, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws