doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Onthuld: hét geheim van een goede huid heeft blijkbaar te maken met je microbioom

Celebrity's hebben iets wat wij gewone stervelingen ontberen.
.
Onthuld: hét geheim van een goede huid heeft blijkbaar te maken met je microbioom

Celebrities en royals hebben iets wat wij gewone stervelingen ontberen. En behalve talent / goede stamboom / rijke ouders / miljoenen volgers is dat iets bijzonders. Iets ongrijpbaars, iets wat we gemakshalve altijd maar de 'x-factor' noemden, of  een soort 'je ne sais quoi'. Maar inmiddels weten we meer. De geluksvogels danken die uitstraling mede aan hun microbioom dat goed in balans is. 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Ja, even opletten, want nu wordt het wetenschappelijk: de huid bestaat uit miljarden micro-organismen - de huidflora - en die vormen samen dat microbioom. Het is een volkomen unieke, natuurlijke beschermlaag van de huid. Net zo uniek als een vingerafdruk. Er ligt van alles in opgeslagen: je levensstijl, de plek waar je woont, wat je eet, of je huisdieren hebt. Dat microbioom is zelfs op alle plekken van je lijf verschillend. Oh, wat is het lichaam toch een wonder hè!

Bescherming voor je huid

Het goede nieuws is dat niet alleen celebs en royals zo'n microbioom hebben, wij hebben het ook! Yeah! Iedereen heeft die unieke bescherming die de huid helpt bij de regulering van de pH-waarde en die bovendien voedingsstoffen en essentiële huidlipiden produceert. Als je microbioom goed in evenwicht is, ondersteunt het allerlei processen die noodzakelijk zijn voor een gezonde, veerkrachtige huid. Als het microbioom úit balans is functioneert het minder efficiënt en geeft het minder ondersteuning aan de huid en kunnen huidirritaties optreden.

Beautyroutine voor je microbioom

Dus we moeten een beetje lief zijn voor dat microbioom, want dan ben je dus ook lief voor je huid. Gelukkig is dat niet heel ingewikkeld. Geen lastige beautyroutines, gewoon twee woorden die je altijd in je achterhoofd moet houden: milde reiniging. Ofwel producten gebruiken die de pH-waarde en het microbioom van je huid respecteren. Bijvoorbeeld de douchecrèmes van Dove, die 100% sulfaatvrij zijn en net zo mild zijn voor je huid als water. Dat geeft een zachtere, soepelere huid, al na één keer douchen. Dus je microbioom is happy en je huid ook. 

Nu nog dat talent / goede stamboom / rijke ouders / miljoenen volgers en de wereld heeft er weer een celeb bij. Of je blijft gewoon lekker jezelf, maar wel met een microbioom dat in balans is. Zo heeft je huid in ieder geval de X-factor.  

BEELD: BSR AGENCY, DOVE

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws