Moet je ’s ochtends of ’s avonds je haar wassen? Dit zeggen de experts

Voor het slapengaan je haren wassen en fris naar bed of toch 's ochtends een halfuurtje eerder op om je lokken te ontdoen van vuil?

Voor het slapengaan je haren wassen en fris naar bed of toch 's ochtends een halfuurtje eerder op om je lokken te ontdoen van vuil, aangezien je 's nachts toch wel zweet… Over die grote vraag kunnen we uren discussiëren, maar wat is nu toch het beste voor je haar?

LEES OOK: Hittegolf? Royals zoeken verkoeling op het strand

Volgens experts hangt het volledig af van je haartype. “Wie fijn haar heeft dat snel vet wordt, kan het best 's ochtends onder de douche springen”, aldus haarstylist Tyler Colton. “Breng dan vooral shampoo op de haarwortels aan en laat de rest door je lokken spoelen. Heb je dik haar, dan maakt het niet zoveel uit wanneer je het wast. Dan hangt het vooral af van wat je zelf fijn vindt en hoe lang je 's ochtends nodig hebt om je coupe in model te brengen.”

Advies

Haarstylist Amy Bradbury zegt hetzelfde tegen Bustle. Daarnaast adviseert ze vrouwen met krullen en veel slag om hun haar ’s avonds te wassen. “Zo ben je voor je de deur uit moet niet al te veel kwijt aan het drogen en in model brengen.”

Wat voor look je wil, speelt ook een rol. “Wil je stijl haar, was het dan 's ochtends”, aldus kapper Michael David. “Wie een nonchalante, beachy look wil, kan het beter de avond van tevoren wassen.”

BRON: MARIE CLAIRE, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws