doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Het is officieel: Cambridge en Sussex gaan uit elkaar

'Fab Four' no more!
.
Het is officieel: Cambridge en Sussex gaan uit elkaar

Het hing al in de lucht en vandaag is het officieel geworden: prins Harry en hertogin Meghan stappen uit de Royal Foundation, na slechts 15 maanden te hebben samengewerkt.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

De Royal Foundation is een overkoepelende stichting waar een aantal charitatieve doelen van de Cambridge'jes en de Sussex'jes in waren ondergebracht. Het was vooral een initiatief van William, Kate en Harry, die samen onder andere met Heads Together mentale gezondheid op de kaart zetten, maar ook de Invictus Games van Harry.

De bedoeling was dit voort te zetten als de Fab Four met Meghan erbij, maar uiteindelijk bleken de visies van de stellen toch niet zo te klikken. Harry en Meghan trekken zich terug om hun eigen goede doelen verder te ontwikkelen. Zo zijn ze vrijer om dingen te doen met commerciële partners zoals AppleTV en Oprah, wat binnen de Royal Foundation moeilijk zou liggen.

De Royal Foundation was de enige link die beide stellen in hun werkzaamheden nog bond. Het was wellicht wijzer geweest om meteen na het huwelijk van Harry en Meghan elk een eigen weg te gaan. Het wordt nu uitsluitend het charitatieve fonds voor de hertog en hertogin van Cambridge, hoewel Kensington Palace wel meldt dat ze in de toekomst samen aan Heads Together zullen blijven werken.

Harry zal de Invictus Games vermoedelijk meenemen naar de nieuwe, nog op te richten stichting van de Sussex'jes. Hopelijk zal het een en ander een positief effect hebben op de onderlinge relaties: soms kan een beetje afstand wonderen doen om elkaar hartelijk te kunnen steunen.

Op zich is de aanstaande stichting van Harry en Meghan een unieke ontwikkeling. Prinses Anne, prins Andrew en prins Edward, die in een vergelijkbare situatie zitten, hebben geen van allen een eigen charitatief fonds. De Sussex'jes luiden er dus echt een nieuwe tijd mee in.    

Foto's © BSR Agency

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws