Waarde van je koopwoning verhogen; 5 tips van de redactie

Wanneer je een koopwoning hebt is het belangrijk om te zorgen voor meerwaarde in je huis.

Wanneer je een koopwoning hebt, is het belangrijk om te zorgen voor meerwaarde in je huis.

Je wilt in de loop der jaren immers graag zien dat je huis in waarde stijgt. Het laatste wat jij wilt is dat je woning minder waard wordt en dat je het in het ergste geval met verlies zal moeten verkopen. Door de jaren heen wordt een huis vaak meer waard, helemaal in de huidige tijd. Huizen worden verkocht voor duizenden euro’s boven de vraagprijs en de belangstelling voor een woning is enorm. Er zijn echter ook factoren om de waarde van je woning zelf te laten stijgen. We geven je graag een aantal tips om dit te realiseren. 

Je huis aantrekkelijker maken

Werk bij het aantrekkelijker maken van je huis van buiten naar binnen. Start bij de voorkant om zo een goede eerste indruk te maken. Vervolgens moet je deze eerste indruk voortzetten als de mensen binnen komen. Focus je hierbij op de badkamer en op de keuken. Wanneer deze twee kamers er goed uitzien dan zal de waarde van je woning al een eerste stukje stijgen.

Zorg voor een gemakkelijk te onderhouden huis

Het is slim om een huis te hebben dat je eenvoudig kunt onderhouden. Het is goed om daarom bijvoorbeeld voor een hardhouten vloer te kiezen in plaats van vloerbedekking. Ook is het slim om voor kunststof kozijnen te kiezen in plaats van houten kozijnen. Vaak is deze optie wel duurder, maar het is goed om hier geld in te investeren. Geld lenen is een goede manier om deze investeringen te kunnen. 

Energievriendelijk wonen

Het is slim om je huis goed te isoleren en te voorzien van energiebesparende maatregelen. Dubbel glas, zonnepanelen en een goede isolatie. Kies in huis voor AAA apparatuur om zo de waarde van je woning te verhogen. Je verbouwing financieren voor energiebesparende maatregelen wordt steeds makkelijker bij de banken. Een goede optie om in het achterhoofd te houden dus!

Een groter huis

Wanneer je jouw huis groter maakt dan zal je dit ook terugzien in de waarde van je huis. De waarde zit hier dan vooral in het aantal vierkante meters, mits deze nuttig worden besteed. Mensen willen over het algemeen graag meer geld betalen voor een groter huis. Het is bijvoorbeeld een optie om een dakkapel te plaatsen of een uitbouw te maken aan de woonkamer.

Een slimmer huis

Door alles met elkaar te laten samenwerken, ontstaat er een slim huis. Kies voor een thermostaat welke je op afstand kunt bedienen, een slimme deurbel, een goed inbraakalarm en voor elektrische zonweringen. Het is een flinke plus voor kopers wanneer een huis zeer gemakkelijk te bedienen is. 

DIT IS EEN ADVERTORIAL. 

Laatste nieuws