Prins Joachim trakteert dochter Athena (7) op eerste gala

De vijftigste verjaardag van de prins wordt in stijl gevierd!
Prins Joachim trakteert dochter Athena (7) op eerste gala

De Denen vieren kroonjaren gaarne groots en de 50ste verjaardag van prins Joachim was daarop geen uitzondering. En – heel leuk – alle kinderen waren erbij.

Koningin Margrethe gaf in Paleis Christan VII een privédiner voor haar jongste zoon. Dresscode: white tie. En waar normaal gesproken royal kinderen pas vanaf hun 18de gaan deelnemen aan dit soort toch vrij officiële momenten waren in dit geval niet alleen Joachim's eigen kinderen welkom, maar ook zijn neefjes en nichtjes. All in the family, dus. Met een stralende prinses Athena, die zo haar eerste échte paleisfeest meemaakte.

De jarige arriveerde even voor achten en werd ontvangen met een complete erewacht. Recht prins Henrik (10), zijn zoon uit zijn tweede huwelijk met prinses Marie en daarachter prins Felix (16), de jongste zoon uit Joachims eerste huwelijk met gravin Alexandra. 

Voor Athena (7) was het 't eerste grote paleisfeest en ze had er een mooie jurk voor gekregen. Prinses Marie droeg Rikke Gudnitz, linksachter prins Nikolai (19), Joachims oudste zoon, uit zijn huwelijk met prinses Alexandra. 

Koningin Margrethe begroette de jarige persoonlijk bij de deur en had haar gebruikelijke fashion fanfare achterwege gelaten: ze droeg een vrij hippe lange zomerjurk.

Ook Joachims neefjes en nichtjes maakten hun eerste officiële feest mee. Van links naar rechts prinses Isabella (die de krultang heeft ontdekt!), kroonprinses Mary, prinses Josephine, kroonprins Frederik met voor hem prins Vincent en rechts prins Christian. 

Op het menu onder andere witte en groene Deense asperges, fjordgarnalen en saus mousseline, een wildgerecht, Beaufort d'Alpage kaas met mierikswortelcrudité en een taart van chocolademousse met aardbeicompote. Het dessert was een favoriet van Joachims vader, prins Henrik, die uit Frankrijk kwam en het aan het Deense hof introduceerde. Hij overleed vorig jaar en was er zo toch nog een beetje bij. 

Zelfs de muzieklijst is vrijgegeven. Zo te zien was het een diner dansant, waarbij Joachim veelvuldig met Marie heeft geschuifeld: 

A.O. Stein: H.K.H. Prins Joachims March
C. Aznavour: For Me Formidable
D. Martin: That’s Amore
F. Sinatra: Fly Me To The Moon
K. Weill: Mack The Knife
N. Simone: My Baby Just Cares For Me
G.D. Weiss: Can’t Help Falling In Love With You
A.C. Jobim: The Girl From Ipanema
H.C. Lumbye: Hilsen Til Vore Venner

Er zijn slechtere manieren om je 50ste verjaardag te vieren. Congrats, Joachim! 

Foto's © Det Danske Kongehus, label ID Heaven LM

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b509466d5f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws