Trump, de Queen én een kussentje voor Charles

Uitgerekend Meghan, de enige Amerikaanse Windsor, blijft weg...
@media (max-width: 679px){#fig-617a293c3b20e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-617a293c3b20e img{#fig-617a293c3b20e img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-617a293c3b20e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-617a293c3b20e img{#fig-617a293c3b20e img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-617a293c3b20e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-617a293c3b20e img{#fig-617a293c3b20e img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-617a293c3b20e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-617a293c3b20e img{#fig-617a293c3b20e img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Trump, de Queen én een kussentje voor Charles

Amerikaanse president Donald Trump en First Lady Melania brengen een driedaags staatsbezoek aan Engeland waarvoor kosten noch moeite gespaard blijven (maar de hertogin van Sussex blijft weg).   

Trump heeft om onverklaarbare redenen ook zijn volwassen kinderen meegenomen voor wie een hele etage is afgehuurd in het Corinthia in Westminster.

Donald Jr, Eric, Ivanka - kijk het muurbloempje eens lekker de camera checken - en Tiffany resideren daar met hun aanhang op vijfsterren-niveau, Donald en Melania verblijven vermoedelijk op de Amerikaanse ambassade in Londen.

Trump landde met de Marine One in de tuin van het paleis.

Hare Majesteit ontving The President of the United States (POTUS) in een groenblauwe Stewart Parvin en een kekke hoed van Rachel Trevor-Morgan. Camilla, hertogin van Cornwall en First Lady Melania waren beiden in zomers wit. Die Fashion Battle won FLOTUS, in Dolce & Gabbana, met gemak. Camilla moet eens afleren fris wit met havermout accessoires te combineren #geengezicht.

Maar de witte flanken stonden wel weer mooi op de foto.

De staatshoofden bleken een geheime handdruk te hebben #fistbump

Vorig jaar waren de Trumps al eens te Windsor Castle, maar dat was meer een officieel bezoek dan het huidige, zwaarder wegende staatsbezoek. Voor dat laatste wordt het drinkbakje van de royal hondjes (rechtsonderin) even uit beeld gezet. 

Ditmaal werd er groot uitgepakt met een officieel ontvangst te Buckingham Palace, waar kroonprins Charles met de president langs de erewacht liep. Zo hoefde zijn moedertje niet zoals vorig jaar onhandig om POTUS heen te laveren...

...en het was ook een manier om een beetje kennis te maken. 

De Windsors pakken uit voor het stel: naast Hare Majesteit maken twee aanstaande koningen en de complete eredivisie de komende dagen deel uit van het programma. Eéntje is er niet bij: de hertogin van Sussex, geen fan van Trump en eerder nogal uitgesproken over hem, komt het niet heel slecht uit dat ze nog op zwangerschapsverlof voor baby Archie is. The Donald reageerde overigens vrij laconiek op Meghans kritiek: "Ik had geen idee, ik wist niet dat ze gemeen was." 

Goed, wat staat ons de komende dagen te wachten? Na het officiële welkom in Buckingham Palace werd er geluncht en er zijn wat Amerikaans-Engelse historische zaken geselecteerd uit de Royal Collection voor een kleine expositie.

De Queen gaf persoonlijk uitleg...

De Mango In Charge werd betrapt op een vertederde blik...

...hield zijn aandacht er voor de verandering bij...

...en Team Royal werd opgeschaald met prins Harry, die zich over Ivanka & Co ontfermde.

Er waren vooral zaken uit de Royal Collection gehaald die de bijzondere banden tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninklijk benadrukten...

...zoals een bezoek in 1939 aan president Roosevelt in Washinton door de ouders van de huidige Queen...

...en een foto van George VI die generaal Eisenhower ontmoet tijdens WOII...

...plus nog wat correspondentie.

In de middag nam prins Andrew de honneurs waar. Die lijkt qua robuust taalgebruik een beetje op Trump en is al even verslingerd aan golf, ze zullen elkaar vermoedelijk een klik hebben. 

De hertog van York sleepte POTUS en FLOTUS door Westminister Abbey waar de president een krans legde bij het graf van de Onbekende Soldaat.

Daarna mochten de Trumpjes bijkomen in Clarence House, waar Charles en Camilla klaarzitten met de thee.

En de knipoog van Camilla is nu al het beste aan dit hele staatsbezoek.

Vanavond is er een staatsbanket voor zo'n 170 gasten en de belangrijkste leden van de Koninklijke Familie: Charles, Camilla, de Cambridge'jes, prins Harry, prinses Anne. Hiervan doen we later in een aparte post verslag.

Het kan nog gezellig worden, gezien de tweets die Donald over Kate postte. De voorbereidingen voor het staatsdiner zijn al dagen aan de gang: de servetten worden gevouwen als Hollandse kapjes, per gast staan er zes gepoetste glazen klaar en voor de prins van Wales ligt al een speciaal kussentje in de stoel van prins Charles, die last van zijn rug heeft (en zijn eigen eten krijgt, want verschil moet  er zijn).  

Dinsdag staat in het teken van politiek en economie met gesprekken met afzwaaiend premier Theresa May die hij vorig jaar al eens op Blenheim ontmoette. 's Avonds geven de Trumpjes een diner in Winfield House, de Amerikaanse ambassade, waarbij Charles en Camilla aanschuiven, als vertegenwoordigers van de Queen.

Charles en Camilla zijn ook de hosts van Trump als op woensdagmorgen de 75ste herdenking van D-Day in Porthsmouth wordt gehouden. Hiermee komt een einde aan het staatsbezoek. Trump gaat via Ierland (hij heeft heel efficiënt op Shannon Airport een bilateraaltje met Ierse premier Leo Varadkar) naar zijn Doonbeg Hotel en golfresort in het Schotse Co Clare om nog even een balletje te slaan. En de Windsors gaan zich voorbereiden op Trooping The Colour (zaterdag).

Foto's van het staatsdiner - Tiara Alert! Code Glamour! - vind je vanavond op Beau Monde! 

Foto's © Getty Images, ANP, BSR Agency, The Royal Family

Laatste nieuws