Nog éven over die tiara van keizerin Masako

Royal Big Bling, dáár willen we meer over weten!
Nog éven over die tiara van keizerin Masako

Bij Masako's kersverse titel keizerin-gemalin van Japan hoort in indrukwekkende antieke tiara die ze deze week voor het eerst droeg. Bling!

De Meiji Tiara is een klassieke westerse tiara met krullen en festoenen. Hij kan worden gedragen met ronde diamanten op de punten of met sterren, maar ook zonder (al is het dan een wat kaal geval). De tiara is vermoedelijk rond 1880 gemaakt door Chaumet van witte diamanten: de Japanse monarchie heeft het niet zo op gekleurde edelstenen als het hun überbling betreft.

De Meiji mag alleen worden gebruikt door de hoogste vrouw van het land, hij is exclusief voor de keizerin. Masako is na Haruko, Sadako, Nagako en Michiko de vijfde die hem mag dragen. Hij komt normaal gesproken uit de schatkamer voor grote events: staatsbanketten, officiële portretten en royals weddings. Michiko had er eerder al afscheid van genomen, bij de officiële abdicatie van haar man droeg ze heel bescheiden niets op haar hoofd.

Foto's © ANP, Hollandse Hoogte, Imperial Household Agency, met dank aan The Court Jeweller

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b43d7bde82', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws