doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Suthida! Thailand heeft een nieuwe koningin

Voor prinses Sirindhorn is het een béétje een tegenvaller.
.
Suthida! Thailand heeft een nieuwe koningin

Brekend nieuws uit Bangkok: tegen alle verwachtingen in heeft koning Vajiralongkorn bekend gemaakt dat zijn vierde vrouw, generaal Suthida (40), vanaf vandaag koningin van Thailand is.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

De verwachting was dat Vajiralongkorn de First Lady rol in het midden zou laten, om die door meerdere vrouwelijke familieleden te laten invullen.

Met name zijn zus prinses ↑ Sirindhorn is mateloos populair bij het volk en werd gepitcht als een soort onbezoldigd koningin-alternatief. Ze leek dan ook een beetje te mokken dat het allemaal anders is gelopen.

De koning heeft gekozen voor een traditionele oplossing: hij is met Suthida getrouwd 'volgens alle wettelijke regels en volgens de koninklijke traditie'. De bruid lag er nederig bij, zo te zien. 

Suthida, hier in haar galauniform, zal zaterdag met haar kersverse echtgenoot gekroond worden als koningin-gemalin. Ze hebben al jaren een relatie en leerden elkaar kennen toen hij nog kroonprins was.

Suthida werkte voorheen als stewardess voor Thai Airways, heeft de rang van generaal in het leger (die kreeg ze van haar partner om bij hem in de buurt te kunnen zijn) en is volgens het hof lid van zijn bodyguard unit. 'An Officer and a Queen', dus.

Suthida en Vajiralongkorn hebben geen kinderen, kroonprins Dipangkorn (midden) komt uit een eerdere relatie met zijn derde vrouw, Srirasmi Suwadee.

Foto's © ANP, Thai Royal Family

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws