Jennifer Lawrence: ‘Ik ben onzekerder dan dat ik zou willen’

Tijd voor een onderonsje met Jennifer over haar beautyrituelen.

Ze is bloedmooi op een effortless manier. Geen wonder dat Dior Parfums Jennifer Lawrence vroeg om, tussen al het acteren door, te poseren voor de campagne van z’n nieuwste geur: Joy by Dior. Tijd voor een onderonsje met de actrice over haar beautyrituelen: “Ik spray parfum in de lucht en loop dan door de mist heen.”

tekst MARJOLEIN VERMEIJ beeld: GETTY IMAGES

Jennifer, Hoe ziet jouw beautyroutine eruit?
“Ik was mijn gezicht als ik uit bed kom en breng een hydraterende crème aan. Overdag gebruik ik weinig producten. Als iemand anders ’t bij me aanbrengt, vind ik make-up het leukste ter wereld. Als ik het zelf moet doen, houd ik het simpel.” En als je de rode loper op gaat? “Meestal nodig ik wat goede vrienden uit om langs te komen en neem ik de tijd om me voor te bereiden. Dan luisteren we lekker naar muziek en probeer ik vooral niet te veel te stressen.”

Welk product raad jij iedere vriendin aan?
“De Dior Addict Lip Glow. Welke tint ik gebruik, hangt van m’n look af. Als ik casual gekleed ga, of bijvoorbeeld moet vliegen, hou ik van lichtroze of natureltinten. Als ik uit eten ga of een feestje heb, mag ’t een beetje meer zijn. Een rock-’n-roll rood met glinsters, bijvoorbeeld.”

Wat is de beste make-uptip die je ooit kreeg?
“Draag nóóit blauwe eyeliner!”

Ben jij zelfverzekerd?
“Ik ben weleens onzeker, soms meer dan ik zou willen. We worden allemaal geboren met een bepaald uiterlijk en bepaalde kwaliteiten, en het is belangrijk om te leren daar gelukkig mee te zijn. Als ik mezelf erop betrap dat ik denk aan dingen die ik zou willen veranderen aan mijn lijf, vraag ik me altijd af: wil ik dat écht? Wil ik niet meer kunnen genieten van een glaasje rode wijn? Wil ik stoppen met koolhydraten eten na vier uur ’s middags? Wil ik echt al die moeite doen om er anders uit te zien? Natuurlijk kun je gelukkig zijn met een size zero-figuur, maar ik kies ervoor om te blijven genieten van lekker eten. Daar word ík gelukkig van.”

Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft?
“Ik ren, doe regelmatig pilates en soms wat yoga-oefeningen. Wat eten betreft volg ik geen specifiek dieet, maar ik doe wel mijn best om zo veel mogelijk gezond te eten. Ik zou willen dat we een nieuw normaal beeld konden scheppen van hoe een lichaam eruitziet. Men is zo gewend aan ondergewicht, dat al het andere curvy lijkt. Mensen zeggen over mij dat ze het zo fijn vinden dat er iemand in Hollywood is met een ‘normaal’ figuur. Ik heb niet het gevoel dat ik een normaal figuur heb; ik eet dan wel normaal, maar ik sport meer dan een gemiddeld persoon.”

Wat doe je het liefst om te ontspannen?
“Ik ben dol op televisie kijken. Television is my happy place.”

Je bent het gezicht van het nieuwe parfum van Dior, Joy by Dior. Wanneer rook je het voor ’t eerst?
“Vorig jaar ben ik naar Parijs gegaan, toen Dior’s parfumeur François Demachy op het punt stond te kiezen tussen twee verschillende versies voor de nieuwe lancering. Hij liet me beide varianten ruiken en we waren het eigenlijk meteen eens over welke het moest worden. Het was een gave ervaring om te zien hoe zo’n proces in het laboratorium gaat. Pas later kreeg ik de uiteindelijke versie van de verpakking en het flesje te zien. Ik vind het fantastisch om deel te mogen uitmaken van een project als dit.”

Hoe omschrijf je de geur?
“Hij is heerlijk subtiel, vanaf het eerste moment dat je ’m opsprayt. Veel geuren zijn heel sterk als je ze opdoet, maar deze is meteen als hij uit de flacon komt heel zacht. De bloemige noten maken Joy by Dior vrouwelijk, maar door de toevoeging van sandelhout en muskus toch ook fris en niet te zoet. De flacon vind ik ook erg mooi. Simpel, maar modern en met een luxe uitstraling. Eentje die gezien mag worden in je boudoir.” Hoe gebruik jij het parfum? “Meestal spray ik een paar keer in de lucht en loop ik door de ‘mist’ heen. Ik vind Joy by Dior fijn voor zowel overdag als ’s avonds, en ook voor speciale gelegenheden. En door de balans tussen bloemige en meer fris- se noten past ’ie bij ieder seizoen.”

Laatste nieuws