Beau Monde Beauty Hotspot: bij Retreat voel je je royal as f#ck

Het eerste wat we denken als we de salon binnenlopen is: zijn we in Parijs belandt?

Ook zo'n fan van alles wat met beauty te maken heeft? Dan kunnen we met jou praten! En dat doen we dan ook, in onze nieuwe rubriek Beau Monde Beauty Hotspot, waarin we verschillende beautybehandelingen voor je uitproberen en kijken of ze 't nu wel of niet waard zijn om te bezoeken en voor te betalen. Dit keer: een Diamond Peel behandeling bij Retreat in Rotterdam.

Het eerste wat we denken als we de salon binnenlopen is: zijn we in Parijs beland? Het interieur van het pand (hoge plafonds, mooie gevels, rekken vol met luxe parfums en cosmetica) straalt zoveel allure uit dat je meteen weet: hier worden chique dingen gedaan. Nette chique dingen dan hé. Maar goed, die gedachte blijkt te kloppen want de ‘menukaart’ van Retreat bevat allemaal speciale, verrassende luxe behandelingen. 

Watten

Als je iets verder loopt, kom je verschillende statige deuren tegen die allemaal leiden naar een eigen behandelingsruimte. De Royal Fern Diamond Peel behandeling zal in een van deze ruimtes worden gegeven en we kunnen niet ontkennen dat we daar erg naar uitkijken. Want een ding is duidelijk: hier ga je flink in de watten worden gelegd. Eenmaal op het verwarmde behandelingsbed wordt er uitgelegd wat ons te wachten staat: een mechanische diamantpeeling, die voor een zijdezachte en gezonde huid gaat zorgen.

Bring on the diamonds

Het is bekend dat het weghalen van dode huidcellen een van de meest effectieve dingen is die je kunt doen om veroudering van de huid tegen te gaan, dus is dat ook precies wat de peeling doet: het verwijderen van de bovenste laag van de opperhuid. Met een apparaatje dat een diamanten schijfje bevat! Bring on the diamonds! Het is effectief maar ook comfortabel voor de huid. Wat overblijft is een brandschoon huidje, helemaal geprepareerd voor de daaropvolgende massage, maskers (een benoemenswaardig verkoelend gelmasker dat ook over je ogen en neus wordt aangebracht!), serums en crèmes. En dat alles van vooraanstaand cosmeticahuis Royal Fern. Ook een hand- en hoofdmassage zitten bij de behandeling in. Er wordt rustig de tijd genomen en aandachtig naar de huid gekeken, terwijl er op de achtergrond rustgevende harpmuziek speelt. Na de behandeling wíl je eigenlijk niet eens make-up meer op doen omdat je huid zo schoon, gevoed en zuurstofrijk aanvoelt. Heerlijk!

Oordeel ★★★★☆

Het feit dat de salon in de chique Rotterdamse Van Oldenbarneveltstraat ligt en de hartelijke service (fris water, verse perziken en een gezellig praatje) door Sander van Leeuwen en Hugo Mostert, de eigenaren van Retreat, zorgen ervoor dat klanten zich gelijk koninklijk voelen. In de salon voelt alles brandschoon en nieuw aan. De internationale inrichting en de bijzondere behandelingen in combinatie met het bijzondere assortiment aan parfums (bijvoorbeeld Pour Toujours, BDK Parfums Paris en Huitieme Art) en cosmetica/verzorging (Lebon, Rouge Bunny Rouge en MALIN +GOETZ) maakt dat Retreat je eens wat anders biedt dan het geijkte. Voor een dagje helemaal in de watten: bel de jongens van Retreat!

Retreat, Van Oldenbarneveltstraat 123
T: +31 (0) 10 – 303 37 79
[email protected]

BEELD: RETREAT ROTTERDAM

Laatste nieuws