doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Beau Culinair: Zomerse salade

Een ideale salade à la Yvon Jaspers voor als je gasten hebt.
.
Beau Culinair: Zomerse salade

Een ideale salade voor als je gasten hebt. Ziet er spectaculair uit, maar is supersimpel klaar te maken. Eentje om te serveren op borden met een gouden randje.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Als Yvon Jaspers niet druk is met acteren, kinderboeken schrijven, serviezen en woonaccessoires ontwerpen of boeren koppelen, is ze bezig met lekker eten. Eerder maakte ze al het boek ‘De keukentafel van het Noorden’ en nu trekt ze zuidwaarts, voor een nieuw kookboek vol lekkers.

SIMPELE SALADE  MET MOZZARELLA,  CITRUSVRUCHTEN  EN VERSE VIJGEN

Voorgerecht voor 4 personen, 15 minuten bereidingstijd

INGREDIËNTEN

Voor de dressing

•  8 el sinaasappelsap

•  1 el citroensap

•  2 tl vloeibare honing

•  6 el extra vergine olijfolie

•  zeezout en peper

Voor de salade

•  2 sinaasappels

•  1 grapefruit

•  1 venkel

•  4 verse vijgen

•  2 bollen mozzarella

•  15 g pistachenoten, grof gehakt

•  zeezout en peper

BENODIGDHEDEN

•  Mandoline of scherp mes
 

BEREIDING

1)  Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng  op smaak met zout en peper.

2)  Snijd de sinaasappels en de grapefruit in dunne plakken. Verwijder met een mes de schil en het wit. Snijd de venkel in dunne plakjes met de mandoline (groenteschaaf) of een scherp mes. Snijd de vijgen in kwarten.

3)  Leg alles op een bord en leg er een halve bol mozzarella bij. Of scheur deze in mooie stukken. Sprenkel de dressing erover. Bestrooi met de pistachenoten en serveer.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws