Johor: prins Dennis weer even in beeld!

Dennis uit de bollenstreek is al helemaal thuis in het Maleisische paleis.

Voor royalty-lovers is het heel jammer dat 'onze' Dennis uit Lisse bij voorkeur onder de radar blijft sinds hij bij de koninklijke familie van Johor hoort, maar zowaar – deze week kwam hij even in beeld.

Dennis trouwde vorig jaar tijdens een spectaculaire bruiloft met prinses Aminah, de enige dochter van sultan Iskander van Johor. Zijn schoonvader, belust op samenwerking, ontving de ambassadeurs van Nederland, Denemarken en Noorwegen. Als je dan toch een oer-Hollandse schoonzoon hebt, is het natuurlijk een inkoppertje om die even te vragen bij de ontvangst aanwezig te zijn.

Dennis Muhammad Abdullah zoals hij tegenwoordig heet, zat er keurig bij in een mooi blauw pak. Dat we 'm gemakshalve prins noemen is overigens niet juist: hij heeft bij zijn huwelijk met prinses Aminah geen titel gekregen. Het hof noemt hem 'Encik' wat zoveel als 'heer' of 'mijnheer' betekent.

Hier zie je hem achteraan, met het zwarte hoofddeksel.

Prinses Aminah (of Tunku Aminah zoals ze in Johor wordt genoemd), was er ook bij, in vrolijk Oranje boven, vermoedelijk als diplomatieke knipoog naar de Nederlandse ambassadeur.  

Lees meer: Hoe is het nu met Dennis in Johor? 

 

Foto's (c) Royal Press Office Johor 

Laatste nieuws