Maakt het leven mooier

Hertogin van Cambridge in Oxford!

Normaal gesproken kunnen Cambridge en Oxford elkaar niet uitstaan, maar ditmaal was er geen vuiltje aan de lucht.

Hertogin van Cambridge in Oxford!

De Engelse universiteitssteden Cambridge en Oxford onderhouden een gezonde rivaliteit, maar vandaag was het allemaal koek en ei toen de hertogin van Cambridge zich in het Oxfordse hol van de leeuw bevond.

Het valt op hoeveel werkbezoeken hertogin Kate, inmiddels toch zo'n acht maanden zwanger, de laatste tijd aflegt. Het heeft deels te maken met het feit dat ze sinds oktober als fulltime royal echt haar uren in het land dient te maken. Maar we vermoeden dat Team Cambridge met het offensiefje toch ook even een punt wil maken tegenover de alom aanwezige nieuwe aanwinst, Miss Markle.

© Arthur Edwards / Getty Images

Hoe dan ook, Kate was in Oxford voor een bezoek aan de Pegasus Primary School, waar een speciaal project over emotionele gezondheid draait. Dat is, samen met het Family Link-programma, een pet project van de hertogin.

The pregnant Duchess of Cambridge arrives at Pegasus Primary School in Oxford and is greeted by nine-month-old Tillie pic.twitter.com/yAu9UthgsK — Victoria Murphy (@QueenVicMirror) March 6, 2018

Kate werd heerlijk vrolijk ontvangen door Tillie (9 maanden)...

© Arthur Edwards / ANP

...en had een buitengewoon onpraktische lichte jas gekozen voor een programma vol kleverige kinderhandjes.

© Chris Jackson / Getty Images

De jas ging op herhaling, ze droeg de Jojo Maman Bébé ook bij haar bezoek aan de set van 'Downton Abbey' op 12 maart 2015, toen ze zwanger was van prinses Charlotte.

HRH chats to students Jodie, Zhara and Emelia about how 'Circle Time' helps them to talk about difficult issues and support their classmates. pic.twitter.com/Eu5qzsSyf4 — Kensington Palace (@KensingtonRoyal) March 6, 2018

Bij het werkbezoek viel op hoe gemakkelijk Kate met kinderen kletst, zelfs als dat een beetje ongemakkelijk in scene is gezet, compleet met kanten kleedje. Maar toch: je voelt gewoon dat ze zelf in het grut zit. 

Foto's © Getty Images, ANP