Een potje janken bij verdrietige muziek is helemaal oké en dit is waarom

Laat die emoties maar de vrije loop!

Er gaat geen enkel moment voorbij dat we geen emoties hebben, it happens everywhere: op het werk, op school en thuis. Ook wanneer we een film kijken of muziek aan het luisteren zijn. Ie-der-een kent wel een film waarbij we onze ogen niet droog kunnen houden. #WHOISWITHUS?

Maar wist je ook dat het uiten van je emoties, door middel van verdrietige liedjes, je stress vermindert en dat je er kalm door wordt? Dat bleek uit een onderzoek uitgevoerd door Scientific Reports.

In het onderzoek wordt verteld dat het krijgen van rillingen of van tranen gezien wordt als de twee meest voorkomende reacties, als we praten over het tonen van je emoties. Tijdens het onderzoek werd gebruik gemaakt van muziek, dat diende als basis bij het verwekken van emoties onder de deelnemers. Was vast gezellig daar…

No happy songs 

Verdrietige liedjes werden afgespeeld, deze werden echter alleen 'verdrietig' genoemd wanneer de deelnemers hun emoties toonden en hun tranen zichtbaar werden. Ondanks de watervallen vanuit de ogen van de deelnemers, eindigden ze de test gekalmeerd en met minder stress.

Uitgelopen mascara 

Volgens het onderzoek blijkt dus dat je beter in je vel zit en minder gestrest bent, nadat je al je emoties de vrije loop hebt gelaten door middel van sad songs. Voor ons volgende dipje weten wij wat we moeten doen. Laat je tranen maar lekker stromen…. En door!

LEES OOK: Onderzoekers: 'een lange, gelukkige relatie heeft alles te maken met alcohol'

BRON: SCIENTIFIC REPORTS BEELD: ISTOCK 

Laatste nieuws