Glamour met een knipoog

Geen paleis meer voor prinses Beatrice

Ga even zitten, de prinses van York gaat het paleis uit en lijkt een baan te hebben. Soort van, dan.

Geen paleis meer voor prinses Beatrice

Prinses Beatrice van York (29) gaat binnen afzienbare tijd verhuizen en zal St. James Palace achter zich laten.

Daar deelt de prinses nu nog een appartement met haar zusje prinses Eugenie. Die is naarstig op zoek naar woonruimte met haar verloofde Jack Brooksbank, met wie ze in oktober gaat trouwen. Omdat Beatrice tegenwoordig een groot deel van het jaar in New York doorbrengt, ziet haar vader prins Andrew het niet zitten om jaarlijks 22.400 euro (overigens een schijntje voor die locatie) huur te betalen voor het paleisappartement.

Omdat Beatrice en Eugenie geen fulltime werkende royals zijn, is de accommodatie voor hen niet gratis. Heel erg zullen de prinsessen het niet vinden om te verkassen, want St. James's Palace staat bekend als een redelijk somber pand. Kroonprins Charles hield er jaren kantoor en wist niet hoe snel hij dat naar Clarence House moest verplaatsen, toen dat eenmaal gerenoveerd was.

Als Beatrice in Engeland is, kan ze gebruik maken van vertrekken in de Royal Lodge, de bepaald niet kleine residentie die Andrew een groot deel van de tijd deelt met zijn ex Sarah Ferguson, de moeder van Beatrice.

Blijft de vraag wat Beatrice  precies doet in New York. Officieel is ze Vice President of Partnerships and Strategy bij Afiniti.com, een bedrijf dat zich bezighoudt met de toepassing van kunstmatige intelligentie, met filialen van Seattle tot Hong Kong. Fascinerend is weer wel dat ze ondanks die klinkende functieomschrijving nergens vermeld staat op de site, wel meldt ze hem op haar LinkedIn

Afiniti is een techbedrijf dat vooral software ontwikkelt voor callcenters. Bea zou voor hen als een soort matchmaker bedrijven aan elkaar moeten koppelen. In werkelijkheid lijkt haar rol meer die van een brand ambassadeur te zijn. In die hoedanigheid was ze dit weekend tenminste aanwezig bij de conferentie 'Women Innovating in Technology'. Toch een slow clap van ons: Hare Koninklijke Hoogheid werkt. Eindelijk. Soort van. Hoop doet leven.

Foto's © ANP, Getty Images, WikiCommons