Maakt het leven mooier

Hoe is het nu met koningin Margrethe?

Koningin Margrethe II van Denemarken verdwenen, kroonprins Frederik regent, - watskebeurt?

Hoe is het nu met koningin Margrethe?

Na de crematie van haar man prins Henrik lijkt de koningin van Denemarken van de aardbol te zijn verdwenen, maar wij weten waar ze is.

Februari was een zware maand voor koningin Margrethe, toen bleek dat haar man prins Henrik aan zijn laatste dagen bezig was. Ze bleef plichtsgetrouw sterk voor de rest van de familie, volk en vaderland. Na de crematie maakte het hof echter bekend dat kroonprins Frederik twee weken als regent zou optreden, zodat de koningin op 'wintervakantie' kon, om even alles te laten bezinken.

Waar eerst het vermoeden heerste dat ze zich had teruggetrokken in een van haar residenties, meldt het Noorse (!) hof dat de koningin net als andere jaren in het Noorse Gausdal (ten westen van Lillehammer) bivakkeert, waar ze anoniem wat wandelt en tot rust komt. Op 11 maart keert ze terug naar Denemarken, op 14 maart loopt de periode van rouw af die de Deense koninklijke familie in acht heeft genomen en op 15 maart staat haar eerste afspraak weer in haar agenda.

Van aftreden is geen sprake, verwacht wordt dat de koningin, bekend om haar niet klein te krijgen esprit, de draad als vanouds zal oppakken: het is een levenslustige dame, gelukkig.  

Foto's © BSR Agency / Skeikampen