Marius Borg: Noors royal buitenbeentje wordt 21 jaar

De knappe Viking van kroonprinses Mette-Marit is meerderjarig: hoe ziet zijn toekomst eruit?
@media (max-width: 679px){#fig-61ad76e3ce3d2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ad76e3ce3d2 img{#fig-61ad76e3ce3d2 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61ad76e3ce3d2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ad76e3ce3d2 img{#fig-61ad76e3ce3d2 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61ad76e3ce3d2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ad76e3ce3d2 img{#fig-61ad76e3ce3d2 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61ad76e3ce3d2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ad76e3ce3d2 img{#fig-61ad76e3ce3d2 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Marius Borg: Noors royal buitenbeentje wordt 21 jaar

Hij is deels opgegroeid voor de camera's en koos er zelf voor om weer in de anonimiteit te verdwijnen. Toch lukt dat Marius Borg nooit helemaal, als lid van de Noorse koninklijke familie.

Als kleine blonde kleuter deed hij zijn intrede in het gezin van koning Harald en koningin Sonja. Het was even slikken dat de grote liefde van kroonprins Haakon al een kind had uit een eerdere relatie.

Maar vooral Sonja toonde zich een pragmatisch mens, regelde een bak lego (en een ijsbeer die betere tijden heeft gekend) en sloot hem in haar hart.

Marius was bruidsjonker bij het huwelijk dat zijn moeder tot kroonprinses maakte...

... en hoorde vanaf toen bij het kroonprinselijk gezin: hij woonde bij zijn moeder en Haakon. Die laatste was een toegewijd stiefvader, maar heeft altijd gezegd dat adoptie geen optie is: "De jongen heeft een vader en een moeder die prima met elkaar overweg kunnen."

Zijn vader Morton Borg (rechts) was ooit een feestbeest die zich – net als Mette-Marit – ophield in de partyscene, maar is inmiddels gesetteld en werkt als advertentieverkoper.

Morten trouwde met Celine Maktabi met wie hij nog twee kinderen kreeg: dit is Marius' halfbroer Emanuel (geen Viking, maar op een ándere manier woest aantrekkelijk).

Het jongste halfbroertje heet Lucas, hier poseren de heren samen tijdens de feestdagen in 2015.

Marius is dus aan de royal kant van de familie grote (half)broer van prinses Ingrid Alexandra en prins Sverre (hier op de driewieler) en maakt deel uit van de koninklijke familie, maar niet van het Noorse koninklijk huis. Noorwegen kent geen adel in de klassieke zin van het woord meer. En Harald is niet het type koning dat met titels strooit.

Borg is altijd voorbereid op zijn eigen leven leiden en zijn eigen boontjes doppen.

Hij wil overigens ook helemaal geen titel. "Het enige wat ik wil, is een normaal leven," zei hij precies een jaar geleden, toen hij zich begin vorig jaar op eigen initiatief terugtrok uit het publieke leven, om zo anoniem mogelijk te kunnen gaan studeren in Californië.

Met zijn studie lijkt het niet zo lekker te gaan, zoals ook de liefde – hij vertrok met zijn vriendin Linn Helena Nilsen (rechts in de zwarte coltrui) uit Drammen naar Amerika – inmiddels op de klippen is gelopen. In oktober verkaste hij naar Milaan voor een stage bij ontwerper Philipp Plein, die weinig met zijn studie economie en management te maken lijkt te hebben.

Mette-Marit heeft echter veel fashioncontacten in Milaan en ook halfbroer Emanuel, die werkt als model, heeft er een sterk netwerk. Wat Marius precies gaat doen is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat hij in Europa een artistieke kant op wil. Hij heeft in zijn eigen scene in ieder geval altijd veel bekijks met de leren jasjes die hij zelf versierd onder de naam MBHDesign (MariusBorgHoibyDesign). Wordt vervolgd. 

Foto's © Det Norske Kongehus, ANP, Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws