Beau Monde belt met topdesigner Jean-Charles de Castelbajac (+ win een OnePlus smartphone!) GESLOTEN

Jean-Charles de Castelbajac is bekend van zijn creaties voor o.a. Lady Gaga, Beyoncé en zelfs Paus Johannes Paulus II.

Jean-Charles de Castelbajac is bekend van zijn creaties voor o.a. Lady Gaga, Beyoncé en zelfs Paus Johannes Paulus II. Beau Monde kreeg exclusief de kans om met deze topdesigner te bellen. 

OnePlus heeft samen met Castelbajac een exclusieve productlijn ontworpen. Het pronkstuk is een limited edition van de meest recente smartphone met de naam OnePlus 5 JCC+. De “Callection” bestaat verder uit verschillende accessoires en items als holsters, tassen, petten en T-shirts. 

Jean-Charles, waar komt het idee vandaan van ‘Callection’?
“Ik wil kunst verwerken in technologie en ben dus heel erg bezig met wat er in een toekomst gaat gebeuren. Ik wilde bij Callection dat de illustraties er erg getekend uitzagen, in plaats van door een machine te zijn gedaan: een menselijke feeling eraan geven.”

Je hebt voor veel grote designers gewerkt, is er nog iemand voor wie je echt zou willen ontwerpen?
“Farah Fawcett, Lady Gaga, Beyoncé, alle samenwerkingen waren magisch. Ik moet eerlijk zeggen: de volgende samenwerking is altijd een verrassing. Maar ik ben nu aan het werk met rapper Drake, die ik erg leuk vind. Ik denk er altijd over na hoe mijn werk past bij iemands talent. Ik zou ook graag filmkostuums of balletkostuums maken!”

Wat is de mooiste herinnering van je carrière?
“Ik heb er veel, maar uiteindelijk is dat toch wel de dag dat ik de paus mocht kleden in 1997. En dat niet alleen: maar ook 5000 priesters. Ik maakte gewaden met de rainbow flag (uit de gay community), wat natuurlijk best magisch was omdat we te maken hadden met geloof. Het was mijn doel om iedereen samen te brengen.”

Wat is het verschil met nu en vroeger in de modewereld?
“Toen ik begon gebruikten we verbeelding als grote kracht. Er waren geen beelden op internet, nu is het net een tsunami aan beeld en informatie die op je afkomt. Ik moest het meer hebben van verhalen uit de literatuur. Wat dat betreft was het een betere oefening voor je hersenen. Ik geloof niet dat de invasie aan informatie die we krijgen, goed is voor je verbeelding. Juist omdat het too much is. Je krijgt ook het gevoel dat alles al is gedaan, maar dat is niet zo.”

Hoe is glamour veranderd?
“Glamour is drastisch veranderd. Het is populair geworden om glamorous te zijn. Het is net pop-art. Vroeger was het mysterie, dat is het nu niet meer. Maar dat komt ook natuurlijk door technologie. Ik wil die mysterie opnieuw creëren , hoe kan een vrouw weer mysterieus zijn?”

Hoe krijgt de Beau Monde vrouw haar glamour?
“Je moet meer aan jouw stijl denken dan aan fashion. Je moet denken aan attitude. Gebruik je zwaktes en maak daar je kracht van. De nieuwe schoonheid ligt in mensen die er anders uitzien. It’s about the power of difference.”

Win een limited edition OnePlus smartphone!

En dan nu het leuke nieuws voor jullie: we mogen een limited edition OnePlus telefoon, de OnePlus 5 JCC+, weggeven! Ook geven we twee items uit de ‘Callection’-collectie weg: een T-shirt en een tote bag. We kiezen dus uiteindelijk drie winnaars.

Wat moet je doen?

☻ Like onze Facebookpagina hier
☻ Like onze Instagrampagina hier
☻ Vul onderstaand winformulier in!

Deze winactie loopt tot vrijdag 13 oktober. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Laatste nieuws