Koningin Máxima: 5 Máx-tastic looks

Hare Majesteit staat al jaren bekend als een van de best geklede royals ter wereld, met niet alleen gevoel voor glamour.
Koningin Máxima: 5 Máx-tastic looks

Hare Majesteit staat al jaren bekend als een van de best geklede royals ter wereld, met niet alleen gevoel voor glamour, maar ook voor humor. Ter ere van haar stijl: 5 Máx-tastic Greatest Hits.

LEES OOK: 17 weetjes over Koningin Máxima

Máxima's stijl is moeilijk te definiëren. Aan de ene kant heeft ze heel veel neutrale basics die ze onderling eindeloos combineert. Aan de andere kant kan ze ook zomaar verrassen met haar flamboyante kant en dan blaast ze de concurrentie vakkundig weg. Zoals iemand Mette-Marit van Noorwegen ooit vol genegenheid tegen haar hoorde zeggen: "Mens, wat heb je nou toch weer aan?"

Neem het huwelijk van kroonprins Guillaume van Luxemburg en prinses Stéphanie in 2012. De bruid was beeldig en alle huwelijksgasten zagen er prachtig uit, maar iedereen had het toch vooral over Máxima, de hippe klokmouwen en de vele fazanten die voor haar hoed waren gesneuveld. 

Shocking pink

De klokmouwen keerden een jaar later terug in een outfit van Gucci. Shocking pink, darling. Omdat werkbezoeken aan Stuttgart wel een vleugje glam kunnen gebruiken. 

Wagenwiel

Zo'n hoed vraagt om zelfvertrouwen: you've gotta own it. Máxima droeg deze klaproos op steroïden voor de kerkelijke inzegening van het huwelijk van Willem-Alexanders neef prins Pieter Christiaan en Anita van Eijk. Mensen die achter haar zaten, monkelden dat ze niets meer konden zien en Willem-Alexander moest een beetje afbuigen voor het hoofddeksel, maar Máxima bleef stralen en dat verdient zo'n flamboyant wagenwiel ook.   

Purple pluche

Soms komt er iets uit de royal kledingkast waar we het bestaan niet van wisten. Dolle bui, zin om een beetje te trollen? Iets te verantwoord werkbezoek dat wel wat vrolijkheid kan gebruiken? We weten het niet. Maar Máxima bezit een paarse kunstbontjas. En die droeg ze in 2009 bij de Hermitage in Amsterdam, met paarse bling en lila oogschaduw.  

Viva Las Vegas

Bij de opening van het nieuwe StudyPortals hoofdkwartier op Strijp-S in Eindhoven rukte Hare Majesteit uit in iets wat aan de bovenkant Koninklijk Keurig was en aan de onderkant totally Las Vegas, mede met dank aan de gouden pumps. Dit is helemaal Máx-tastic: representatief met een vleugje relativeringsvermogen. Geen wonder dat royal stylewatchers haar dan ook een eigen officieuze categorie hebben gegevens: Best In Máxima. En terecht. 

BEELD: ANP / BSR AGENCY / GETTY IMAGES

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b3db4c643a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws