Glamour met een knipoog

Zien: prins Harry als Hiawatha!

Het is altijd een heerlijk awkward momentje bij royal werkbezoeken aan exotische streken: het moment waarop de royal van...

Zien: prins Harry als Hiawatha!

Het is altijd een heerlijk awkward momentje bij royal werkbezoeken aan exotische streken: het moment waarop de royal van dienst aan wat plaatselijke folklore moet geloven.

Heb je je bijvoorbeeld nog zó gekleed op het plaatselijke klimaat, krijg je van een lokale bobo het equivalent van een rieten hut omgehangen. Of het blijft niet bij een ceremoniële sjaal, het wordt meteen otterbont waar het thuisfront geschokt over is. Prins Harry weet er alles van: hij kreeg een verentooi van dansers in Surama Village in het binnenland van Guyana. Die hij combineerde met zijn aanzienlijk minder traditionele Ray-Ban zonnebril. Ook van de ketting verblikte of verblauwde hij niet en zo hoort dat. Want iedere royal weet, wat er in den vreemde ook gebeurt, altijd vriendelijk blijven lachen.   

Wég couture…

© Hagen Hopkins / Getty Images

Hertogin Camilla vertrok dan ook geen spier toen ze bij een bezoek aan Turangawaewae Marae in in Ngaruawahia (Nieuw-Zeeland) een buitengewoon harige cape om kreeg die haar beeldige couture terstond aan het zicht onttrok. En prins Charles, met een taki-pijl in zijn hand, was allang blij dat hij hem niet hoefde om te wikkelen, zoals de mijnheer naast hem.

's Lands wijs…

© Arthur Edwards / Getty Images

In verband met de diplomatieke banden hield ook prins William zich groot toen hij in 'yukata' werd gehesen in een traditionele Ryokan (een klein familiehotel). Naast hem premier Shinzo Abe van Japan, de heren gingen vervolgens dineren. William bleef ook cool in een ↓ kimono met ongelukkige belichting en als verklede ↓↓ krijger.

© Chris Jackson / Getty Images  

Samoerai?

© Chris Jackson / Getty Images  

Hulahertogin

© Arthur Edwards / Getty Images

Hertogin Kate ontkwam niet aan een bloemenkroon en rieten rokjes bij haar bezoek aan de Vaiku Falekaupule op Tuvalu in 2012. En ja, ze danste zoet mee.  

Ghanese dracht

© Michel Porro / Getty Images

Hier nog kroonprins Willem-Alexander werd in 2002 in de plaatselijke dracht geholpen door chief Nana Kondwo Conduah VI in Elmina Castle in Ghana. Het fort diende als inschepingsplek voor zo'n 50.000 slaven die door Nederlanders naar Suriname en andere bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika werden gevaren. We gaan er maar vanuit dat hij die briefing nog niet had gekregen, toen hij hier zo goedgemutst liet inpakken. Het blijft toch een beetje een mijnenveld, inheemse folklore. 

Lees ook:

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images