Onderzoek: Jongste kind heeft grootste kans om miljonair te worden

Als jongste thuis krijg je de afgedankte kleding van je oudere broers of zussen en moet je in de kleinste kamer biv...

Als jongste thuis krijg je de afgedankte kleding van je oudere broers of zussen en moet je in de kleinste kamer bivakkeren. Het leven van de jongste gaat niet altijd over rozen. Maar later betaalt dit zich (letterlijk!) terug, want jij hebt de grootste kans om miljonair te worden!

Droom je ervan om een luxe leven te leiden in een reusachtige villa mét inloopkast en alle andere voordelen die bij een goedgevulde bankrekening komen kijken? Dan mag je hopen dat je de jongste bent, want onderzoek wijst uit dat het jongste kind de meeste kans heeft om later rijk te worden. 

Het onderzoek, gepubliceerd in The Journal Personality and Individual, stelt dat jongste kinderen de grootste kans hebben om ondernemer te worden van een miljoenenbedrijf. Het onderzoek volgde 6300 Britse mannen en vrouwen die waren geboren in 1970 en opgroeiden met broers en zussen. Wat bleek? Het jongste kind heeft 49 procent méér kans dan zijn of haar oudere broer of zus om eigen baas te worden. 

Dit heeft volgens het onderzoek te maken met de persoonlijkheid van jongste kinderen. Zij durven meer risico te nemen. “Jongste kinderen durven te verkennen en anders te zijn,” staat er in het onderzoek. Met zo’n persoonlijkheid start je eerder een onderneming die kans heeft om succesvol te worden, waarmee je uiteindelijk miljonair kan worden.

Ha, vertel dat maar tegen je oudere broers en/of zussen! 

Lees ook: 

Beeld: Pixabay, bron: metro.co.uk

Laatste nieuws