Zo krijg je een egale huid in 3 stappen

Een egale huid in drie stappen? Het is mogelijk! Niet iedereen is gezegend met een huid waar nooit iets mee aan de hand...

Een egale huid in drie stappen? Het is mogelijk! Niet iedereen is gezegend met een huid waar nooit iets mee aan de hand is, maar maak je geen zorgen… Met de volgende drie tips oogt je huid in no time perfect.

Aan een probleemhuid werk je met huidverzorging, maar als je toch wat frisser voor de dag wil komen is er altijd nog make-up. Donkere kringen, rode vlekken en een doffe uitstraling los je op met slechts één product: concealer. Ooit van color correcting gehoord? Dat is namelijk precies wat je nodig hebt om een egale huid te creëren als je die niet van jezelf hebt.

Stap 1: Foundation

Om de huid te egaliseren kun je beginnen met een (cushion) foundation. Breng die aan met een speciale foundationkwast of een spons zoals de Beautyblender voor een natuurlijk resultaat. Gebruik liever niet te veel foundation, anders lijkt het alsof alsof je flink aan het plamuren was. Voor probleemgebieden is er namelijk concealer (zie stap 2).

Stap 2: Concealer

Om een probleemhuid te egaliseren heb je naast foundation concealer nodig. En dan niet alleen concealer in de kleur van je huid, maar juist in verschillende tinten.

  • Heb je last van donkere kringen onder je ogen? Gebruik dan een roze concealer (als je een lichte huid hebt) of een perzikkleurige concealer (als je een medium tot donkere huidskleur hebt). Deze kleuren neutraliseren de kringen onder je ogen als geen ander.
  • Heb je juist last van rode vlekken? Stip die dan aan met een concealer in een groene tint. Let op: groene concealer kun je het beste aanbrengen onder je foundation. Als je het na je foundation aanbrengt, moet je nog even de groene kleur verbergen onder een huidskleurige concealer.
  • Heb je littekens of (moeder)vlekjes? Dan is een gele concealer voldoende om je een egale huid te geven. Over het algemeen kun je gele concealer over je hele gezicht gebruiken, mocht je geen zin hebben in vier verschillende concealers in je make-up tas. Blend concealer met je de warmte van je vingertoppen of een Beautyblender voor een seamless finish.

Stap 3: Poeder

Na al het harde werk om je huid te egaliseren is het belangrijk om het af te poederen. Waarom? Poeder zorgt ervoor dat je make-up op z’n plek blijft zitten én het houdt je huid gedurende de dag mat. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat de foundation en concealer vervaagt of uitgesmeerd wordt op je gezicht.

Shop hieronder de producten voor een egale huid:

Lees ook:

Laatste nieuws