5 tips voor kissable lippen in de winter

Met het gure weer kunnen jouw lippen wel wat liefde gebruiken. Droge lippen met velletjes voelen niet alleen onprettig a...

Met het gure weer kunnen jouw lippen wel wat liefde gebruiken. Droge lippen met velletjes voelen niet alleen onprettig aan, maar zien er ook niet zo fris uit. Met de juiste verzorging kun je deze winterse lipkwaaltjes verjagen. Beau Monde selecteerde de beste tips én producten voor kissable lippen.

1. Scrub je lippen
Het geheim van kissable lippen in de winter? Beauty-experts zweren bij lipscrub. Het is een onmisbaar product – vooral in de winter – maar toch staat het bij veel vrouwen niet op het badkamerplankje. Tijd om lipscrub toe te voegen aan je beautyroutine! Door je lippen te scrubben reken je namelijk af met vervelende kwaaltjes die je in de winter vaak krijgt. Door het koude weer en de verwarming worden je lippen namelijk gauw droog en krijg je last van velletjes. Na een goede lipscrub voelen jouw lippen weer zacht, verzorgd en kissable aan!

2. Drink voldoende water
Water drinken is om meer redenen belangrijk, maar ook om droge lippen tegen te gaan. Als je te weinig water drinkt dan merk je dit ook aan je lippen. Ze worden droog en voelen trekkerig aan. Houd je aan de richtlijn van twee liter water per dag en je lippen zullen je dankbaar zijn.

3. Gebruik de juiste lippenbalsem
Lippenbalsem is een must in de winter, dat weten de meeste vrouwen wel. Maar kies ook de júiste lippenbalsem. Kies voor een product met voedende ingrediënten (zoals aloë vera) waardoor je lippen langdurig gehydrateerd blijven.

4. Zet de verwarming niet te hoog
Natuurlijk wil je het lekker warm hebben als je thuis bent, maar overdrijf niet. De verwarming droogt je huid namelijk heel erg uit, en dat merk je ook aan je lippen. Als je vooral thuis last hebt van trekkerige en droge lippen dan is het misschien een goed idee om de verwarming een tandje lager te zetten. Smeer je lippen de hele dag door in met lippenbalsem om ze te beschermen. ’s Avonds mag je een extra dikke laag aanbrengen zodat het tijdens het slapen goed kan intrekken.

5. Laat je lippen zoveel mogelijk met rust
Als je droge lippen hebt, dan heb je de neiging om aan je lippen te likken. Niet doen! Speeksel droogt je lippen alleen maar meer uit. Merk je dat je lippen droog zijn, grijp dan meteen naar een voedende lippenbalsem.

Dit zijn de beste producten voor kissable lips!


Wil je jouw lippen een boost geven? Lees hier Leco’s tips.

Laatste nieuws