6 tips voor de perfecte eyeliner

De trend van de zomer is eyeliner, dus we hebben dit seizoen goed kunnen oefenen. Toch blijft het lastig, maar met deze...

De trend van de zomer is eyeliner, dus we hebben dit seizoen goed kunnen oefenen. Toch blijft het lastig, maar met deze zes tips wordt jouw eyeliner de eyecatcher van het moment.

Tips & tricks
1. Breng eerst een matte, nude oogschaduw aan op het ooglid. Dit geeft de eyeliner een goede basis en het zorgt ervoor dat het makkelijker aanbrengt en beter blijft zitten.
2. Ga je voor een oogpotlood in een felle kleur (helemaal volgens de laatste trend!) breng dan als basis eerst een bruin oogpotlood aan en breng daaroverheen de felle kleur aan. Een felle eyeliner is hip, maar het maakt je ogen niet sprekender, een donkere basis zorgt daar wel voor.
3. Begin altijd met aanbrengen bij de buitenste hoek en werk richting de neus. Als je een vloeibare eyeliner gebruikt werk dan steeds met kleine streepjes in plaats van in een keer een perfecte lijn te willen trekken.
4. Ook niet zo’n vaste hand? Gebruik dan het dunste gedeelte van een eyelinerstift om te lijntjes te stempelen. Hiervoor heb je wel een eyelinerstift nodig met een dunne punt, zodat het lijntje niet te dik wordt.
5. Breng ook nadat je de eyeliner hebt gezet wat oogschaduw aan over het lijntje zodat hij gedurende de dag perfect blijft zitten en niet uitloopt of vervaagt.
6. Toch de fout in? Je kunt het weghalen met handige verwijder-tools, maar ook een beetje foundation aanbrengen over je foutjes lost het probleem op.

Verder is het natuurlijk vooral een kwestie van oefenen, maar deze tips hebben ons in ieder geval echt geholpen om onze eyeliner mooi te zetten én de hele dag te laten zitten.

Laatste nieuws