Carlijns Beautyblog: Fit Me Anti Shine Stick-test

Bij de nieuwe producten en persinformatie van make-up merk Maybelline toverde ik een foundationstick uit de doos: de Fit...

Pack_FitMe_Stick_EmilyBij de nieuwe producten en persinformatie van make-up merk Maybelline toverde ik een foundationstick uit de doos: de Fit Me Anti-Shine Stick. Interessant! Het was lang geleden dat ik een foundationstick in een make-up collectie heb aangetroffen. En wat me helemaal opviel was de kern, die een andere kleur heeft en glanzen moet voorkomen. Jullie begrijpen: ik moest deze nieuwe foundation testen!

Ik ben voor producten die praktisch zijn, ik ben dan ook fan van 3-in-1 producten en omdat deze stick eigenlijk foundation en poeder in één is, was ik extra benieuwd. Werkt de kern die de foundation moet matteren echt?

Hebben, want:
– De foundation is er in zes tinten, dus de kans is groot dat ze de juiste tint voor jouw huidskleur hebben.
– De foundation in stickvorm is erg handig. Hij gaat niet snel kapot in je tas en hebt ook geen kwast nodig om hem aan te brengen.
– De kern werkt! De foundation is heel erg mat zonder dat je nog hoeft af te poederen.
– De foundation zorgt voor een egale huid.
– Hij blijft gedurende de dag goed zitten.

Wat beter kan:
– Hij is niet heel dekkend, als je een slechte huid wil verbloemen kun je beter voor een meer vloeibare foundation gaan. Ik heb het idee dat je die makkelijker kan opbouwen (meerdere laagjes aanbrengen).
– Omdat hij matterend is, is hij best droog op de huid. Daarom raad ik aan om wel vooral een goede primer of dagcrème als basis te gebruiken. Als je een te droge huid hebt kan het wat gaan schilferen.

Prijs
De stick kost € 14,29 en dat is wel een normale prijs voor een foundation in dit segment. Als je bedenkt dat je hierbij geen matterend poeder meer nodig hebt, is het een nog betere prijs.

Conclusie
Ik ben fan. En vooral omdat je de foundationstick zo makkelijk meeneemt zonder het risico te lopen dat je handtas onder de foundation zit als hij kapot gaat. Ook het matterende effect werkt echt, en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Wel vind ik het jammer dat hij niet erg dekkend is, je ziet onregelmatigheden er wel doorheen als je geen concealer gebruikt. Als je een niet heel dekkende foundation zoekt is het zeker een aanrader.

Laatste nieuws