Carlijns Beautyblog: Porselein pretty

Ik schrok me rot, toen ik las dat mijn favoriete BB cream (een originele uit Japan) whitening bestandsdelen bevat. Maar...


Ik schrok me rot, toen ik las dat mijn favoriete BB cream (een originele uit Japan) whitening bestandsdelen bevat. Maar lang niet iedereen schrikt zo van whitening producten. Een porseleinen huidje is nu juist razend populair en niet alleen in het Oosten.

In Oosterse landen geldt; hoe bleker hoe beter, maar nooit had ik eraan gedacht dat mijn Japanse BB cream op lange termijn zou zorgen voor een bleker gelaat. Ik heb al een bleke huid, en nog bleker worden is een grote nachtmerrie. Ik schaar me achter de celebs die gaan voor een gezond ogende gebronsde huid, helemaal voor aankomende zomer. Maar er zijn genoeg celebs die de zon weren en niet naar buiten gaan zonder een flinke dosis zonnebrand om hun huidje mooi porselein te houden: Rachel Weisz, Nicole Kidman en Madonna. Cate Blanchett smeert voor een perfect porseleinen huidje.

Tricks voor een porseleinen teint
1. Het goed gebruiken van make-up: ga niet voor een matte maar lichtreflecterende foundation met een glow. Belangrijk is dat je een glans in het gezicht behoudt. Tenzij je wil dat mensen denken dat je ziek bent. Maak het af met een blush net onder de jukbeenderen. Leg de bronzer bij zo’n bleke huid aan de kant.
2. Weer de zon en gebruik dagelijks zonnebrandcrème.
3. Ga aan de smeer met whitening producten.

Ik schuif mijn whitening BB cream resoluut aan de kant, maar waar ga jij deze zomer voor? Een sun kissed skin of pretty pale?

Laatste nieuws