Carlijns Beautyblog: Nagellak die wel blijft zitten

Elke keer probeer ik het weer. Tegen beter weten in ga ik toch weer voor die nagellakjes die beloven meerdere dagen per...

CO10ShellacGroupImage
Elke keer probeer ik het weer. Tegen beter weten in ga ik toch weer voor die nagellakjes die beloven meerdere dagen perfect te blijven zitten. In de werkelijkheid komt dat vaak neer op niet eens één dag perfecte nagellak. Maar nu, eindelijk, toch de oplossing voor mijn nagellakprobleem én jij kan deze topbehandeling ook winnen.

Chips
Mijn nagels zijn nogal probleemgevalletjes. Stel je nu geen horrornagels voor, ze zien er prima uit, maar nagellak blijft nooit lang zitten. Braaf volg ik de regeltjes: basecoat, twee laagjes kleur en een topcoat. Toch, vaak na een paar uur al, heb ik chips in mijn nagellak (van die irritante kleine stukje lak die eraf zijn). Frustratie, want a. alle moeite voor niks, b. ik moet mijn meest gehate beautytaakje uit gaan voeren (nagellak verwijderen) en c. ik kan weer van vooraf aan beginnen en ik heb al zo’n moeite met stilzitten om mijn nagellak te laten drogen.

Shellac
Toch lijkt daar eindelijk een wondermiddel. Ik hoorde veel goede verhalen over het zogenaamde Shellac (ook Rihanna gebruikt het!). Geen echte nagellak en geen nepnagel (mijn ultieme no go). Shellac is een unieke lak die je draagt als gel, die twee weken perfect gelakte nagels belooft. Natuurlijk kon ik ook deze belofte niet weerstaan en probeerde ik het uit. Dat deed ik bij de beautyhotspot Red Carpet Queen Store aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

De Shellac pro die mijn nagels deed concludeerde wat ik al dacht: zwakke nagels, die erg buigzaam zijn en waardoor nagellak niet lang houdt. Toch zou Shellac ook voor mij weggelegd zijn. Na reinigen en vijlen van de nagels wordt er een laagje CND Shellac aangebracht gevolgd door een basecoat, twee laagjes colorcoat en een topcoat. Een extra verhardend laagje zou ervoor moeten zorgen dat Shellac ook bij mij goed blijft zitten. En voor deze behandeling hoefde ik geen uur in de salon te zitten om de laagjes te laten drogen, een paar seconden onder de UV lamp en het is helemaal droog. Met een mooi rood kleurtje (keuze uit 47 kleurtjes) die er helemaal niet nep uitzag stapte ik gelukkig de beautystore uit.

Tot mijn verbazing zat het er na een week nog perfect op. En ook na twee weken! In de derde (!) week begonnen er stukjes af te breken van mijn lak, maar ik wilde het er vooral afhalen omdat mijn nagels zo gegroeid waren dat het stukje zonder nagellak te groot werd. Bijna drie weken perfecte nagellak, wow, dit had ik echt niet verwacht. Maar aan elk topproduct zitten nadelen: als je houdt van veel switchen met kleur is het niets voor jou, want je hebt dus twee of drie weken dezelfde kleur lak op. Nog een pijnlijk puntje: het verwijderen doe je met pure Aceton, wat niet echt bevorderlijk is voor je nagels. Maar voor mij wegen deze nadelen echt niet op tegen twee à drie weken perfecte nagellak dus ik ben om!
Red Carpet Queen Store-2 (3)

Like & win
Ideaal toch twee weken perfecte nagels? Bij de Red Carpet Queen Store heb je al een behandeling voor € 39,-. En ik mag ook een Shellac behandeling aan mijn lezeressen weggeven! Daarvoor hoef je alleen de Facebookpagina van Beau Monde en dit bericht te liken. Is Shellac iets voor jou? 

Laatste nieuws