Carlijns Beautyblog: Mason Pearson borstel – test

Gezegend ben ik, met lang en dik haar. Maar elke avond is het weer een avontuur om de klitten eruit te kammen. Hoeveel...

GOED
Gezegend ben ik, met lang en dik haar. Maar elke avond is het weer een avontuur om de klitten eruit te kammen. Hoeveel conditioners of zogenaamde wonderproducten ik ook gebruik: het blijft een ramp. Elke keer dat ik onder de douche vandaan kom, sta ik weer radeloos voor de spiegel. Ik was het zat en dacht aan beauty guru Leco die al jaren de loftrompet blaast over de Mason Pearson borstel .

Ik moest even slikken – minstens drie keer – toen ik de haarborstel (die me toch wel een klein vermogen kostte) in mijn virtuele winkelmandje gooide. Was deze haarborstel me echt tachtig euro waard? Na het gesprek met mijn vriend begon ik even te twijfelen of ik inderdaad niet gek was geworden.
“Hoeveel?”
“Tachtig euro.”
“Voor een haarborstel?”
“Wel eentje met speciaal varkenshaar!”
“Tachtig?”
“Lieverd, dit is de Rolls Royce onder de haarborstels, echt. Zei ik al dat hij van varkenshaar is?”

Na wikken en wegen had ik besloten te gaan voor de borstel met een combinatie van boar bristles en nylon. Ik had immers het zware geschut nodig om door mijn klitten te komen.

Eerste indruk
Ik was toch wel zenuwachtig toen het pakje de volgende dag binnenkwam. Gelukkig, de verpakking viel niet tegen en bij de borstel zat een extra borsteltje om de hoofdborstel schoon te maken. Het zag er degelijk en stylish uit.

pocketmix_masonpearson

De test
Daar ging ik; ik pakte de borstel uit de doos en haalde hem langzaam door mijn haar. Als een massage over mijn hoofd en (zonder pijn dit keer) haalde ik de borstel in een slag door mijn lokken. Wauw. Dit voelde goed. Na een paar keer proberen was ik blij: hij werkt goed, ligt fijn in de hand en ik kwam een stuk makkelijker door mijn haren. Toch ook een lichte teleurstelling: mijn haar werd superstatisch. Daar had ik me al wel wat op voorbereid, reviews waarschuwden me hier al voor omdat ik de nylon combi heb gekozen, dus ik had het verwacht, maar toch. Mijn conclusie na dag één: de borstel is oké, maar geen wonderproduct. Door de zware klitten kwam ik namelijk helemaal niet zo makkelijk.

Na twee weken
Na de borstel twee weken lang dagelijks geprobeerd te hebben, ben ik helemaal terug gekomen op mijn eerste oordeel; het lijkt verdacht veel op een wondertool. Na een paar dagen viel me pas op hoe zacht en glanzend mijn haar is geworden. Nooit meer heb ik last van die vervelende klitten als ik uit de douche kom en als ik het wel heb, zijn ze er in no-time en zonder pijn, weer uit. Mijn haar glanst meer, is zachter en gezonder en het borstelen is een stuk fijner. Ik ben happy, de borstel lijkt zijn geld toch dubbel en dwars waard te zijn – dat varkenshaar doet ’t hem hè.

Laatste nieuws