Carlijns Beautyblog: Spring skin

Mijn parfumcollectie en garderobe zijn al aangepast aan het nieuwe seizoen, maar nu het weer ook eindelijk zal omslaan i...

Tory Burch - Runway RTW - Spring 2013 - New York Fashion WeekMijn parfumcollectie en garderobe zijn al aangepast aan het nieuwe seizoen, maar nu het weer ook eindelijk zal omslaan is het tijd voor een nieuw beautyregime. Want: een nieuw seizoen betekent een nieuwe beautyroutine. Lees verder en krijg ook een stralende spring skin.

Beschermen
We denken vaak dat het wel meevalt, maar de zon is in de lente al behoorlijk fel en schadelijk. Begin dus voortaan je dag met een goede dagcrème met SPF en bescherm je huid tegen UV-straling (én daarmee ouderdomstekenen!)

Weg winterhuid
Veel te lang hebben we moeten dealen met kou, sneeuw en harde wind, de huid kan dus droog aanvoelen en een goede oppepper gebruiken. Hydrateren is de key! Om weer tot die frisse, zachte huid te komen verzorgen we het gezicht met een goede hydraterende dag- en nachtcrème. Ook verhoog je je dagelijkse dosis omega supplementen, voor een natuurlijk herstel van de huid (of voeg meer vis, plantaardige oliën, noten en zaden aan je dieet toe).

Extra clean
Als de winterhuid is hersteld kan het ook meer hebben op het gebied van reinigen. Mocht je het gebruik van een cleanser bij de droge huid nogal eens hebben overgeslagen tijdens de winter: fout, fout, fout! Haal de schade in met een goede stoombeurt, een reinigend masker en hou je weer streng aan de tweemaal daagse reiniging. Een beetje discipline hè, voor die perfecte teint. Vergeet bij het smeren niet het decolleté mee te nemen, zodat ook die lenteklaar is nu de tops en jurkjes met diepe hals weer tevoorschijn komen.

Je stralende spring skin is een feit, nu nog een fijne dosis blush op de appeltjes van je wangen (voor een gezonde blos), een lichte oogschaduw (die donkere tinten mogen weer opgeborgen worden), een fel oranje of roze lipstick en de lente kan beginnen. Happy spring skin!

Laatste nieuws