BRILjant: Zo overwon prins William zijn angst voor spreken in het openbaar

Kun jij ook urenlang wakker liggen over een presentatie op je werk of een toespraak die je moet houden? Dan ben je niet alleen!
william spreekangst

Kun jij ook urenlang wakker liggen over een presentatie op je werk of een toespraak die je moet houden? Dan ben je niet alleen. Maar liefst 40% van de mensen kampt met spreekangst en in Amerika zijn mensen er zelfs banger voor dan voor de dood.

Ook de royals zijn niet allemaal in de wieg gelegd om massa’s mensen toe te spreken, zo blijkt uit een onthulling van prins William in de nieuwe documentaire Football, Prince William and Our Mental Health. Hierin vertelt hij over zijn spreekangst en de simpele, maar innovatieve manier die hij heeft gevonden om ermee om te gaan. 

Simpele oplossing

William laat namelijk simpelweg zijn lenzen en bril thuis zodat hij het publiek niet ziet. “Mijn zicht werd slechter toen ik wat ouder werd en ik droeg nooit contactlenzen als ik aan het werk was, dus als ik speeches gaf, kon ik de gezichten niet zien,” onthult hij. “En dat helpt ontzettend goed, want als alles wazig is, kun je niet zien dat iedereen je aanstaart!”

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0580671863c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws