Zweden hoeft geen snelle terugkeer van prinses Madeleine te verwachten

De Zweedse bevolking heeft haar al niet erg hoog zitten, haar lange verblijf in het zonnige Florida zónder haar officiële royal taken maakt het niet beter op.

De prinses liet al meermaals weten dat ze enorm geniet van haar leven in de anonimiteit. En Zweden hoeft dan ook geen snelle terugkeer van de prinses te verwachten. Ook al neemt de druk vanuit Zweden met de dag toe.

De Zweedse bevolking heeft haar al niet erg hoog zitten, haar lange verblijf in het zonnige Florida zónder haar officiële royal taken maakt het niet beter op. Voor haar imago dan, de prinses zelf geniet met volle teugen van haar vrije leventje aan de andere kant van de wereld.

Ooit verliet Madeleine haar vaderland om haar gebroken hart te helen nadat haar destijds verloofde haar nog nét niet voor het altaar in de steek had gelaten. Ze vond het liefdesgeluk opnieuw bij zakenman Chris O'Neill en is inmiddels gelukkig getrouwd met drie kindjes: Leonore (6), Niclas (4) en Adrienne (2).

Het gezin van Madeleine tijdens Adrienne’s doop

Ondanks dat ze leuk getrouwd is, is haar populariteit in Zweden flink gedaald sinds haar huwelijk met Chris, en dat heeft alles te maken met haar (te lange) verblijf in het buitenland. “Ze loopt weg voor haar koninklijke verantwoordelijkheden en teert op het geld van het Koningshuis”, klinkt het bij de Zweedse burgers en haar luxe leventje schiet in het verkeerde keelgat bij velen. Vooral omdat er in het paleizencomplex in Stockholm een duur en riant appartement voor het gezin is gebouwd.

Ook weet Madeleine dat haar man, Chris O'Neill, niet staat te springen om zijn hebben en houwen naar het Zweedse paleizencomplex te verhuizen. Aan de Zweedse krant Svensk Damtidning liet de prinses weten dat ze ooit wel terug zullen keren, maar vooralsnog genieten van hun leven in Florida. “Het gaat nu goed, de kinderen vinden het leuk op school en het is gemakkelijk voor Chris, omdat zijn zakenpartners in Florida zijn.”

Dit bericht bekijken op Instagram

”Så jag satt där i kyrkan och tänkte ’Bara. Inte. Vattnet. Går’, i hela munderingen. Vad GÖR jag om vattnet går, sitter jag kvar?” 😳✨ I en exklusiv intervju med @mama.nu berättar prinsessan Madeleine öppenhjärtigt om livet som mamma i Florida, barnuppfostran, graviditeterna – och förlossningarna, varav en började precis där ☝🏽, på hennes storebror prins Carl Philips tv-sända bröllop, tre centimeter öppen med värkar och hela världens ögon på sig. Det nya numret kommer i butik i slutet av veckan, med du kan redan nu läsa den långa, personliga intervjun med prinsessan Madeleine i en digital pdf (länk i profilen och stories) 🧡 Intervju: Louise Bratt Tidmarsh, foto: Emily Dahl, stylist: Malin Rudén, MUA: Nathalie Berzelius, AD: Vendela Zandén ✨

Een bericht gedeeld door mama.nu (@mama.nu) op

Ook voegt ze eraan toe dat “ze er niet voor altijd zullen blijven”. Zo nu en dan heeft de prinses last van heimwee naar haar vaderland en familie. “Het is altijd geweldig om thuis te komen. Natuurlijk verlang ik naar Zweden, naar familie en vrienden, maar ik zie hier ook een kans om me op Zweedse kwesties te concentreren”, aldus de prinses. “Maar als ik nodig ben, kom ik.”

Prinses Madeleine met links haar moeder, koningin Silvia van Zweden

Bron: Svensk Damtidning | Beeld: Kungahuset

Laatste nieuws