Gespot: Stéphanie van Luxemburg na komst baby Charles weer aan het werk

De kersverse moeder werd gespot tijdens een werkbezoek, met groothertog Guillaume aan haar zij.

Het is zo'n zeven weken geleden dat Luxemburg een babyprinsjes mocht verwelkomen. Het kindje groeit goed en mama Stéphanie durft haar kleine telg alleen te laten met de royal nanny. De kersverse moeder werd gespot tijdens een werkbezoek, met groothertog Guillaume aan haar zij.

Het stel bezocht afgelopen woensdag Caritas Fairness Center in Diekirch (gelukkig op maar 20 kilometer, dus was ze snel terug bij haar baby). Guillaume en Stéphanie wilden zich laten informeren over de moeilijkheden van het centrum dat de afgelopen maanden z'n beste beentje voor moest zetten in een zware periode tijdens de coronacrisis. De organisatie helpt mensen met sociale of financiële problemen en biedt steun en advies waar nodig. Ook kan men er tegen een lage prijs tweedehandskleding, groente en fruit kopen.

Leuk dat Stéphanie onbewust (of toch niet?) matcht met heur mondkapje

Sinds enkele jaren heeft Luxemburg een toename van het aantal mensen dat door armoede is getroffen. Een situatie die erger is geworden door de huidige gezondheidscrisis.

Baby Charles

Charles is op 10 mei geboren in de kraamkliniek van het Groothertogin Charlotte ziekenhuis in Luxemburg. Zijn volledige naam is Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume. De roepnaam is gewoon Charles of ‘Charel’, zoals ze in Luxemburg zeggen. Het prinsje is – na zijn vader – tweede in de lijn van troonopvolging, waardoor zijn oom prins Félix en diens kinderen prinses Amalia en prins Liam een plaats opschuiven in de rangschikking.

Beeld: Grand Cour-Ducale

Laatste nieuws