doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

7 prinsessen-schandalen om van te smullen!

Uitglijders en uitspattingen? Niets menselijks is royals vreemd.
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_image_article');
prinsessen schandalen

Wie geboren wordt in een monarchie, of erin trouwt, krijgt de grote verantwoordelijkheid mee zich te houden aan het protocol en negatieve publiciteit te allen tijde te vermijden. Het zijn echter ook maar mensen, soms gaat er iets mis.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Hertogin Kate en het Bovenstukje

Kort na haar huwelijk met prins William vierde hertogin Kate samen met hem vakantie in Frankrijk, waar ze gebruik mochten maken van een kasteeltje van een vriend. Het zonnetje scheen, het bovenstukje ging uit, een paparazzo hing in een boom en presto. Roddelblad Closer hield er zes jaar rechtszaken en publiciteit aan over, het incident komt in elk koninklijk gezin wel een keer ter sprake tijdens de opvoeding #leermomentje.

Prinses Michael en haar toyboy

Prinses Michael van Kent, naar eigen zeggen gelukkig getrouwd, was zeer innig bevriend met  de 21 jaar jongere Mikhail Kravchenko, met wie ze hand in hand door Venetië wandelde en vele feestjes van intimi mee afliep. Dat was op zich al genoeg voor het establishment om naar de collectieve parelsnoeren te grijpen. Maar het werd nog erger toen Mikhail in 2012 werd geliquideerd, vermoedelijk omdat hij grote schulden had. De prinses was 'erg overstuur', maar houdt het sindsdien discreet bij haar wettige prins.

Prinses Theodora de Stripper

Het komt niet vaak voor dat een halfnaakte prinses wordt gearresteerd omdat ze dronken is, maar Theodora Sayn-Wittgenstein kreeg het voor elkaar. Toen ze bij een Oktoberfest op de universiteit van St Andrews al haar kleren uittrok en naakt over een hek wilde klimmen, moest de politie bij haar arrestatie zelfs haar benen in de boeien slaan, omdat ze totally door het lint ging. Ze moest voor de rechter komen voor onzedelijk gedrag, haar vader prins Ludwig zat erbij in de rechtbank en alle partijen waren het erover eens dat dit niets deed voor de reputatie van de Sayn-Wittgensteintjes. Toch kwam het allemaal nog goed: Theodora blondeerde heur haar en sloeg dit jaar graaf Nikolaus Bethlen de Bethlen aan de haak.

Prinses Srirasmi en de String

Prinses Srirasmi Suwadee van Thailand was de derde vrouw van nu koning Vajiralongkorn en gaat de geschiedenis in als de royal die slechts gekleed in een string op handen en knieën rondkroop tijdens het verjaardagsfeestje van de hond van haar man, Foo Foo. Srirasmi verdween van het toneel na de scheiding van de koning in 2014. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Letizia en de doofpot

Voor katholiek Spanje was het al heel wat dat destijds nog kroonprins Felipe koos voor een gescheiden vrouw die ook nog eens topless had geposeerd voor Cubaanse artiest Waldo Saavedra. Maar dat neef David Rocasolano met het nieuwtje op de proppen kwam dat ze een abortus zou hebben ondergaan, hakte er nog even wat harder in.

Veelzeggend was bovendien de reactie van kroonprinses en insider Marie-Chantal op de Paasrel van Spanje: 'Wow, ze heeft haar ware aard getoond.' Allemaal niet heel complimenteus voor Hare Majesteit, die overigens sereen blijft glimlachen alsof er niets aan de hand is. That's the spirit!

De wraak van Stéphanie

Vooruit, eentje uit de oude doos, maar niet minder smeuïg. Prinses Stephanie van België (1864-1945) werd door een gearrangeerd huwelijk met Rudolf, de troonopvolger van de Habsburgers, aartshertogin van Oostenrijk. Dit is hun verloving, ze was nog maar vijftien.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Samen kregen ze een dochter, Elisabeth Marie van Oostenrijk. Het leven aan het hof in Wenen werd haar zuur gemaakt door haar schoonmoeder, keizerin Elisabeth 'Sissi' vond haar totaal ongeschikt voor haar zoon.

En dat was ze ook: Rudolf ging uitbundig vreemd en bezorgde Stephanie een geslachtsziekte die haar onvruchtbaar maakte. Scheiden mocht het stel niet, zodat ze het met wederzijdse toestemming buiten de deur zochten. Zo werd Steph all over Europa tortelend gezien met een Poolse graaf en hield Rudolf het met zijn minnares, barones Mary Vetsera.

Rudolf en Mary pleegden samen zelfmoord. De verklaring van het hof was dat de kroonprins was overleden aan 'de breuk van een ader in het hart'. Dat die breuk was veroorzaakt door een geweerschot werd onder het tapijt geveegd.

Kersverse weduwe Stephanie, not giving fucks anymore, hertrouwde Elemér, prins Lónyay de Nagy-Lónya met wie ze het leuk had. Ze ging haar goddelijke gang in hun Hongaarse kasteel en klapte in 1935 verrukkelijk uit de school met haar memoires 'Ich sollte Kaiserin werden'. Het mocht niet van het hof en ze deed het lekker toch.

Kalina en de uitspattingen

Prinses Kalina van Bulgarije is de enige dochter van tsaar Simeon II. Ze staat bekend als 'de wilde prinses' omdat ze weigert zich te gedragen of te kleden zoals het een royal betaamt. Zo scheerde ze ooit haar hoofd kaal en haar wenkbrauwen weg nadat ze een weddenschap had verloren en bezocht een high society bal met feloranje haar. Ziehier haar look, maar wél keurig een kniksje voor haar vader: noblesse oblige.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws