Hertogin Kate nam koningin in vertrouwen over haar grootste worsteling als ouder

De twee hadden naar verluidt een intiem gesprek over de lastige situatie.

In 2013 verwelkomden prins William en Kate hun eerste kind, prins George. Ze wilden destijds geen nanny inhuren, zodat ze de zorg voor hun kind grotendeels zelf op zich konden nemen. Echter bleek al snel dat het vrijwel onmogelijk was om hun koninklijke verplichtingen te combineren met het fulltime ouderschap. Over dit dilemma ging Kate daarom in gesprek met koningin Elizabeth.

Royal expert Katie Nicholl vertelt: “Kate vroeg de koningin om advies toen zij worstelde met het combineren van het fulltime moederschap met haar koninklijke verplichtingen. Ze hadden hierover een openhartig gesprek tijdens de koninklijke kerstviering in Sandringham in 2017.”

Onmisbare oma

“Kate vertrouwde de koningin toe dat ze het erg zwaar vond om zonder nanny of oppas voor George te zorgen. William en Kate wilden erg betrokken ouders zijn en dat waren ze ook. Maar in september, een paar maanden na de geboorte van George, huurden ze toch een nanny in.”

Ook weet Katie Nicholl dat Carole Middleton, de moeder van Kate, een belangrijke rol speelt bij de opvang en opvoeding van haar kleinkinderen. Volgens de royal expert is dit een van de redenen dat William en Kate zo ‘normaal’ kunnen leven. “Carole is vaak op Kensington Palace. Ze zoeft met haar Range Rover door de gouden poorten. Beveiliging is niet nodig omdat ze er zo vaak is. Iedereen kent haar. Ze komt helpen met bed- en badtijd en is onvervangbaar.”

Bron: Marie Claire US | Beeld: Bruno Press

Laatste nieuws