doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Einde traditie: om deze reden is prinses Eléonore geweigerd door Brusselse middelbare school

En zo komt er een einde aan een heel lange familietraditie...
.
eleonore

30 jaar lang zaten de leden van de Belgische koninklijke familie traditiegetrouw op het Brusselse Sint-Jan Berchmanscollege. Maar nu melden de Belgische nieuwssites van Het Nieuwsblad en De Standaard dat prinses Eléonore niet welkom is.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

De reden? De Belgische prinses woont te ver weg. Ze volgde haar lagere schoolopleiding wel op het Sint-Jan Berchmanscollege, maar werd desondanks niet toegelaten tot het middelbare onderwijs. Dit komt omdat de school werkt met een strenge inschrijvingsprocedure met criteria waardoor de prinses afviel.

Andere school

Zo krijgen kinderen met een oudere broer en/of zus op het middelbare onderwijs voorrang. Ook woont de prinses volgens de school te ver weg. Het is slechts 6 kilometer van de school naar het kasteel van Laken, maar blijkbaar is dat toch een te grote afstand. De dochter van koning Filip en koningin Mathilde heeft gelukkig wel al een andere school gevonden. Ze begint op 1 september op het Heilig-Hartcollege in Wezembeek-Oppem.

Haar oudere zus, kroonprinses Elisabeth, gaat een heel ander avontuur tegemoet. Zij begint dit schooljaar aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. Deze opleiding luidt de eerste fase van haar training to koningin in.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws