Denise Speelman is Miss Nederland 2020!

Miss 2020 Sharon Pieksma geeft haar kristallen kroon door.

Een paar dagen voor haar 23ste verjaardag (3 september) heeft deze geboren Groningse, tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, een wel heel bijzonder cadeau gekregen.

De felbegeerde titel Miss Nederland 2020 staat op haar naam en zij heeft de bekende met kristallen ingelegde kroon in ontvangst genomen van Sharon Pieksma, de Miss van afgelopen jaar.

Ondanks de uitzonderlijke situatie rondom Covid-19 wist de organisatie een grandioze liveshow neer te zetten. Tijdens een spetterende finale met als thema sisterhood hebben de 10 finalisten trots en zelfverzekerd op het vernieuwde podium van Studio21 gestraald als nooit tevoren. De presentatie werd verzorgd door natuurtalent Miss Nederland 2018 Rahima Dirkse en Patrick Martens die met zijn brede ervaring, onmetelijke enthousiasme en vakmanschap de finale heeft gedragen. De verschillende catwalkrondes in fashionable vrijetijdskleding, mooie badpakken en prachtige jurken zijn ondersteund door een geweldige muzikale invulling van professionals zoals Samantha Steenwijk, EliZe, Patricia van Haastrecht en The Dutch Tenors.

Dit bericht bekijken op Instagram

Miss Nederland 2020 is de 22-jarige @denisespeelman Denise Speelman uit Amsterdam. 👑 Deze 22-jarige finalist is geboren en getogen in Groningen. Ze won Miss Noord Nederland in 2014 en is daarna verhuisd naar Amsterdam waar ze nu ook haar styling bedrijf runt. Denise hoopt met haar titel in elk geval de discussie te openen over eetstoornissen en uiterlijk, aangezien zij uit ervaring kan spreken. Iedereen moet namelijk weten waar je terecht kunt voor hulp. Je bent mooi, ongeacht je kleur, gewicht, of intelligentie. 📸 @hylkegreidanusphotography 👗 @misspearlcouture #opjachtnaardekroon #missnederland #missnederland2019 #missnederland2020 #missnetherlands2020 #missnetherlands #missuniverse #beyoutiful

Een bericht gedeeld door Miss Nederland Organisatie (@missnederland) op

Die uitkomst is bepaald door een 7-koppige jury, bestaande uit William Rutten, Monique Westenberg, Albert Verlinde, Kristina Bozilovic, Viktor Brand, Miss Nederland 2019 Sharon Pieksma en juryvoorzitter Monica van Ee (directeur Miss Nederland en hoofdsponsor hannah). Zij hebben besloten dat Denise Speelman dé Miss Nederland 2020 is die, gezien de coronasituatie, pas in het voorjaar van 2021 zal deelnemen aan de internationale Miss Universe verkiezing.

Dit bericht bekijken op Instagram

"De hele avond was geweldig! Toen mijn naam werd geroepen was er toch een momentje van ongeloof. Ik wist gewoon even niet wat ik moest zeggen, maar natuurlijk was ik heel blij! In de galaronde heb ik mijn moment gepakt en heb ongelofelijk veel zin om aan de slag te gaan in zowel Nederland als straks bij Miss Universe. Ik hoop als Miss Nederland de discussie te openen over eetstoornissen. Hier heb ik vijf jaar geleden zelf mee te maken gehad. Ik ben er nu helemaal bovenop en hopelijk kan ik andere meiden inspireren. Ik sta hier nu, tien kilo zwaarder, en ik ben Miss Nederland geworden. Ik wilde ooit aan het perfecte plaatje voldoen, maar dat bestaat niet. Iedereen moet weten waar je terecht kunt voor hulp en daarnaast moet iedereen weten dat je mooi bent, ongeacht je kleur, gewicht of intelligentie. Mijn ambitie wil ik dan graag combineren met mijn werk als styliste. ‘Je goed voelen in je lijf’ is mijn levenswerk geworden en wil hier graag anderen met meehelpen door o.a. kledingadvies te geven en mijn eigen verhaal te delen." Aldus @denisespeelman
Juryvoorzitter @monicavanee zei over Miss Nederland 2020: "Alle 10 finalisten zijn sterke, jonge vrouwen met ieder haar eigen missie en passie. Ze hebben allemaal laten zien dat zelfvertrouwen en zelfkennis je pas echt knap maken. Voor ons als jury is Denise tijdens de finale daarin uitgesprongen. Zij is heel authentiek en kan body positivity adresseren als geen ander. Ze was de verrassing van de avond, want naarmate de rondes volgden, zag je haar groeien en ultiem zelfverzekerdheid uitstralen. Tijdens de finalistenperiode hebben we haar als organisatie ook leren kennen als een fijn en eerlijk persoon die zorgzaam en behulpzaam is. Ze is een Miss in hart en nieren en een rolmodel voor velen. Denise is niet alleen voor ons het mooiste meisje van Nederland, ook het mooiste mens en is een sprekend voorbeeld van sisterhood & women empowerment. Daar kan je als jury én organisatie alleen maar heel trots op zijn!" #missnederland2020 #denisespeelman #denisemaria #missnederland #missnetherlands #missnetherlands2020 #missuniverse #opjachtnaardekroon #misspearlcouture #hannahhuidcoach #roadtomissuniverse

Een bericht gedeeld door Miss Nederland Organisatie (@missnederland) op

“Toen mijn naam werd geroepen was er toch een momentje van ongeloof. Ik wist gewoon even niet wat ik moest zeggen, maar natuurlijk was ik heel blij! In de galaronde heb ik mijn moment gepakt en heb ongelofelijk veel zin om aan de slag te gaan in zowel Nederland als straks bij Miss Universe. Ik hoop als Miss Nederland de discussie te openen over eetstoornissen”, vertelde de winnares toen ze de prijs in handen mocht nemen.”Hier heb ik vijf jaar geleden zelf mee te maken gehad. Ik ben er nu helemaal bovenop en hopelijk kan ik andere meiden inspireren. Ik sta hier nu, tien kilo zwaarder, en ik ben Miss Nederland geworden. Ik wilde ooit aan het perfecte plaatje voldoen, maar dat bestaat niet. Iedereen moet weten waar je terecht kunt voor hulp en daarnaast moet iedereen weten dat je mooi bent, ongeacht je kleur, gewicht of intelligentie. Mijn ambitie wil ik graag combineren met mijn werk als styliste. ‘Je goed voelen in je lijf’ is mijn levenswerk geworden en ik wil hier graag anderen bij helpen door o.a. kledingadvies te geven en mijn eigen verhaal te delen.”

Bron: Miss Nederland | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws