doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Weekendtip! Park van Paleis Soestdijk opent poorten op monumentendag

Nog niets in de agenda op 12 of 13 september? Neem een duik in het verleden van de Oranjes
.
paleis soestdijk

Dit weekend kun je op avontuur in het park rondom paleis Soestdijk, de voormalige woning van koningin Juliana en prins Bernhard. Ter gelegenheid van de Open Monumentendagen kun je een exclusief bezoek brengen aan de Watertoren en het speelhuisje van de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Het speelhuisje met de naam Ixientieta, een anagram van de namen van de prinsessen, is in 1939 gebouwd voor prinses Beatrix met bijdragen van onder meer Suriname en de Antillen. Ook kun je een bezoek brengen aan de Watertoren op het terrein, die behoort tot een van de oudste van Nederland. Hij werd gebouwd in 1680 in opdracht van koning Willem III om waterkracht te leveren voor de fonteinen op het park.

Reserveren

Zie je het wel zitten om rond te snuffelen in het verleden van onder andere prinses Beatrix? Dan is het in verband met de coronaregels wel belangrijk om online een entreebiljet te reserveren. Het paleis zelf is al sinds januari gesloten in verband met een grondige renovatie en herbestemming. Check voor meer informatie en reserveringen de website van paleis Soestdijk.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws