doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

'Nu verfoeit ze de tabloids, maar destijds seinde Meghan de paparazzi in als ze opgedoft op stap ging'

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.
.
Column Ella

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Je kunt het je voorstellen, dat iemand zo gloeit van verontwaardiging dat er Recht Moet Geschieden. ‘To have your day in Court’ heet dat op zijn Amerikaans. Maar er zijn twee mensen die vermoedelijk op hun mooie hoofdje zouden krabben alvorens nog eens gram te gaan halen via de rechter. Want bij zo’n rechtszaak kunnen er zoveel nare dingen naar buiten komen, dat je als klagende partij toch verliest, zelfs als je wint.

Neem Johnny Depp, die zijn laatste restje charme zag verdampen in zijn rechtszaak tegen The Sun, die hem had beschreven als een ‘wife-beater’, refererend aan Depps turbulente huwelijk met al even getroebleerde Amber Heard. Johnny vond dat laster en spande een zaak aan. Uit de drie weken durende getuigenissen tegen hem kwam hij echter naar voren als een verlopen loser met een fors drank- en drugsprobleem en een onaangenaam karakter. Amber had vlijtig foto’s gemaakt en laten we eerlijk zijn: een 57-jarige man die boos en/of lam op de grond ligt, gespeend van elk decorum, is geen fijn gezicht. Hoe de uitspraak ook uitpakt, ik vermoed niet dat studio’s nog in de rij zullen staan om Johnny twintig miljoen dollar per film te bieden.

De andere recente rechtszaak die meer kwaad dan goed heeft gedaan, is die van Meghan, de hertogin van Sussex, tegen een paar Engelse tabloids. Haar claims zijn al zover uitgekleed door de rechter dat er nog maar weinig van overblijft. Wel is intussen een beeld ontstaan van een kleinzerige mevrouw met narcistische trekjes die haar vrienden zonder enige moeite ten faveure van haarzelf anoniem met People Magazine laat babbelen, maar dit gezelschap wel moeiteloos onder de bus gooit door hun namen in de rechtbankdocumenten te noemen om haar gelijk te halen.

In het kielzog van al dat egocentrische getut kwamen nog meer pareltjes naar buiten. Hoe Meghan een Mabeltje deed door - drie dagen voordat haar relatie met Harry bekend werd - haar Wikipedia-pagina te laten opschonen, bijvoorbeeld. Eerst stond ze daar omschreven als ‘fashion model’ en ‘spokesperson’ en werd haar carrière als koffermeisje in ‘Deal or no deal’ gewoon vermeld. Op 9 oktober 2016 was daar niets meer over te vinden en werden haar bezigheden net wat eleganter omschreven als ‘actress, activist, humanitarian’. Tegenwoordig verfoeit Meghan de tabloids zodanig dat ze er niets meer mee te maken wil hebben. Maar in 2015, toen ze haar jacht op een leuke Brit opende, regelde ze via haar agent wel even een paparazzo als ze beeldig opgedoft naar het Londense restaurant Toto ging. Niets mis mee, past bij een ambitieuze dame die vooruit wil in de wereld. Maar dan moet je, als de buit binnen is, niet gaan zeuren over zaken die in de grote lijn der dingen - pandemie, recessie, milieu - echt champagneproblemen zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws