doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Is dit een teken dat Victoria de Zweedse troon op zich gaat nemen?

Dit is waarom wij denken dat Mette-Marit binnenkort koningin wordt

Want zeg nu eerlijk, een troonsbestijging is nét wat gezelliger zonder dat er iemand overleden is.
.
Mette Marit

Het moge duidelijk zijn dat kroonprins Haakon ooit het stokje overneemt van zijn vadertje, koning Harald. Maar wie weet is dit eerder dan verwacht...

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

De koning (83) werd onlangs opgenomen met longklachten. Inmiddels is hij uit het ziekenhuis ontslagen. Dit was dan ook de reden waarom prins Haakon voor het eerst de Noorse troonrede voorlas. Met koningin Sonja aan zijn zijde. Haakon heeft zijn vader al wel eens vaker vervangen, maar nog nooit bij zo'n belangrijke happening als de opening van het parlementaire jaar.

Het zal de Noorse koning sieren, zijn taken over te geven aan zijn zoon. Niets is zo vervelend dan een verplichte troonsbestijging, omdat er iemand gestorven is.

Prins Haakon wacht met smart op zijn Grote Promotie, maar ja, je zal als troonopvolger maar een werklustige vader hebben. Koning Harald is en blijft een enthousiaste troonzitter. Maar wie weet, komt hier binnenkort verandering in. De prins is ook wel toe aan wat meer doen dan lintjes knippen en wuiven op Nationale feestdagen, en we gunnen 'm het lot als eeuwige kroonprins (kuch prins Charles) ook niet.

Wanneer Haakon koning van Noorwegen wordt, krijgen de Noren een blonde koningin. Mette-Marit is een natuurlijke schoonheid die vriendelijkheid en goede daden uitstraalt. Door haar ernstige longziekte (MM lijdt aan chronische longfibrose) moet ze het vaak rustig aan doen, iets wat haar naar eigen zeggen 'frustreert', al zegt ze ook 'geen andere keuze te hebben dan erin te berusten.' "Mijn doel is nog steeds om zo veel mogelijk te werken en zo veel mogelijk aan officiële gelegenheden deel te nemen," aldus de prinses.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws