3 x Zó blijft je parfum gedurende de dag langer hangen

Niets vervelender dan een parfum die je na een uurtje niet meer ruikt.

’s Ochtends je favoriete parfum opspuiten lijkt een foolproof taakje, maar het tegendeel is waar.

Er zijn verschillende dingen die fout kunnen gaan bij de ogenschijnlijk simpele handeling, waardoor de geur van je parfum sneller verdwijnt.

Verkeerde timing

Wanneer het aankomt op parfum aanbrengen, bestaat er blijkbaar zoiets als het verkeerde moment. Je parfum opspuiten vlak voordat je de deur uitgaat, blijkt bijvoorbeeld een ware no-go. Je huid is op dat moment droog en hierdoor neemt 'ie de geur niet goed op. Je kunt een parfum het beste opdoen wanneer je net onder de douche vandaan komt. Een vochtige huid is namelijk veel beter in staat om de geur te ‘verankeren’, waardoor je veel langer plezier hebt van je favoriete geur.

Over de geur wrijven

In tegenstelling tot wat velen denken (en doen) is het helemaal geen goed idee om je polsen langs elkaar te wrijven. De wrijving verwarmt de parfum te snel en dat resulteert erin dat de vloeistof sneller verdampt en de geur dus sneller verdwijnt. Sommige deskundigen zijn er daarnaast van overtuigd dat je huid bepaalde enzymen aanmaakt als je over de huid wrijft en deze enzymen zouden je eau de parfum sneller afbreken. Laat je geurtje dus voortaan gewoon opdrogen wanneer je het opspuit.

De verkeerde plekken

Soms brengen we parfum zo vluchtig aan, dat we geen rekening houden met waar we 'm nu precies aanbrengen. Hartstikke zonde, want de geur blijft juist langer hangen als je die op de zogenoemde pulspunten spuit.

Pulspunten zijn plekken op het lichaam waar je de hartslag kunt voelen en waar de huid wat dunner (en dus warmer) is. De warmte van deze pulspunten helpt de parfum de hele dag door gelijkmatig te verspreiden. De beste pulspunten zijn de binnenkant van je pols en in je nek, net achter je oorlel. Spray voor de speciale gelegenheden ook wat parfum in je knieholtes, want ook daar bevinden zich pulspunten.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws