doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Exclusief! Mary Borsato: 'Marco heeft aan mij een goed voorbeeld gehad'

Als volleerde weddingplanners poseren Mary Borsato en vriendin Betty de Groot voor Beau Monde’s fotografen.
.
Mary Borsato

Het was ‘n vriendschap made in heaven, vanaf de eerste blik op hun matching lippenstiften. Mary Borsato (75) en Betty de Groot (63) schitteren nu samen als weddingplanners in ‘Borsato’s budget bruiloft’. Aan Beau Monde vertellen ze over liefdeslessen, pre-wedding botox en nieuwe relaties: “Een toyboy? Schat, hou op!”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Het is een zonnige dag op de afgesproken locatie in hartje Blaricum. Als volleerde weddingplanners poseren Mary Borsato (bruidsmode-goeroe en moeder van) en vriendin Betty de Groot (zakenvrouw in de cosmeticabranche) voor Beau Monde’s fotografen. De twee vriendinnen zijn samen te zien in het RTL5-programma ‘Borsato’s budget bruiloft’, waarin ze stellen helpen met het organiseren van Hun Grote Dag.

Waarom wilde je ‘Borsato’s budget bruiloft’ maken? “Omdat ik mensen mag helpen. Ik ben een typische Kreeft: ik maak graag anderen blij en deel alles. Marco is net zo: als kind haalde hij altijd vriendjes in huis die problemen hadden. Die mochten dan blijven eten of slapen. Met het programma treed ik wel buiten mijn comfortzone: dit is iets heel anders dan mijn bruidsmodezaak, die ik met mijn dochter Sylvana run en waar ik zes dagen per week werk. Aanvankelijk wilde de producent me aan een echte weddingplanner koppelen, maar ik wilde iemand met wie ik een connectie heb.”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Wat is je grootste liefdesles? “Dat je nooit spijt moet hebben van een relatie, want het was altijd je eigen keuze. Mijn eerste man was niet makkelijk. Hij was bovendien musicus en altijd weg. Toen ik zwanger was van mijn dochter, werkte hij op de Holland-Amerika Lijn. Daardoor miste hij de bevalling. Na onze scheiding heb ik goed voor hem gezorgd: hij mocht dag en nacht de kindjes zien en ik heb jarenlang alimentatie betaald, totdat Marco dit overnam. Hoewel we geen partners meer waren, ging de liefde door, op een andere manier. Je kunt je ex helemaal zwart maken, maar dat is nergens voor nodig. Ik ben ook nooit verbitterd geraakt.”

De scheiding tussen Marco en Leontine verliep eveneens liefdevol. Heb jij hem advies gegeven? “Marco heeft aan mij een goed voorbeeld gehad, qua hoe een scheiding harmonieus kan verlopen. Maar zo is hij ook gewoon. Als ik zie hoe hij dingen regelt, denk ik: zo zou ik het precies hebben aangepakt. Wacht: zo héb ik het ook aangepakt! Van mijn drie kinderen lijkt hij innerlijk het meest op mij.”

Er is veel geschreven over de scheiding. Raakt dat je? “Ik heb me daarvoor afgesloten: ik keek geen showbizzprogramma’s, als ik iets op mijn telefoon tegenkwam, klikte ik het weg en wanneer mensen erover begonnen, zei ik: ‘Ik ben niet thuis.’ Dat is het afweersysteem dat ik heb ingebouwd.”

Meer lezen over Mary? De nieuwste Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws