doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Exclusief! Hoe vieren de Meilandjes dit jaar de Kerst?

Hen samenbrengen voor een vroeg kerstdiner is - zelfs zonder dat de champagne heeft gepopt - al een feestje.
.
Familie Meiland - KerstSpecial

Ze hebben geen kerstversiering nodig om uitbundig te shinen. Martien (59), Erica (57), Montana (26) en Maxime (25) Meiland waren het afgelopen jaar zonder twijfel de grootste en meest schitterende sterren aan het reality-front.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Hen samenbrengen voor een vroeg kerstdiner is - zelfs zonder dat de champagne heeft gepopt - al een feestje. “Wat ziet het er hier geweldig uit,” roept Martien vol enthousiasme als hij de schitterend aangeklede suite van boutiquehotel Huys van Leyden in Leiden ziet. Hier nemen de Meilandjes, samen met Beau Monde, een voorproef- je op de feestdagen. Met een smaakvolle zilver-goudmix en een weelderige kerstboom met presentjes hebben de interieurtovenaars van Rivièra Maison kosten nog moeite gespaard om de suite om te toveren tot hemels kerst- walhalla. Zet Wham maar op, wij beginnen alvast met wijnen...

Wat is jullie meest bijzondere kerstherinnering?
Martien: “Ik weet nog goed dat we vroeger, toen ik een kind was, altijd met het gezin naar de kerk gingen op Eerste Kerstdag. Wij waren van die trouwe kerkgangers die daar elke week zaten, maar met Kerst zat de kerk vol met mensen die maar één keer per jaar kwamen. Huichelaars noemde mijn moeder ze. Door hen moesten wij namelijk de hele mis staan. Toch gaf het altijd een speciaal gevoel om daar te zijn. En dan na afloop samen naar huis lopen voor een brunch met kerstbrood.”

Erica: “Ik vond onze laatste Kerst op Chateau Marillaux heel bijzonder. Al onze familieleden en kennissen kwamen langs en we hebben het met zijn allen gevierd met lekker eten en cadeautjes. Toen iedereen aankwam, hadden we buiten een vuur gemaakt, en het hele chateau was aangekleed met kerstversiering. Heel sfeervol en fijn om zo samen te zijn.”

Hoe gaan jullie het dit jaar vieren?

Erica: “We zijn in december vrij, daar hebben we ons hard voor gemaakt, want we zijn zo druk geweest het afgelopen jaar. Het plan is om het samen thuis in Hengelo te vieren. Martien heeft een heel grote tafel staan, dus daar kunnen we met z’n allen aan zitten, lekker bijpraten met een borreltje erbij.”

Maxime: “We doen vaak spelletjes, 30 Seconds is onze favoriet. Mama leest dan voor en papa zegt heel vaak ‘pas’, ‘pas’, ‘pas’ – dat is altijd gieren. Ik ben zelf heel fanatiek, dat was ik vroeger al met sporten; ik voel altijd die spanning om te willen winnen. Verder is het mijn eerste Kerst met Leroy, dat maakt het extra gezellig voor mij. Ik ga ook naar zijn familie, die zeiden al jaren tegen hem: ‘Wanneer kom jij nu eens met iemand thuis met Kerst?’ De eerste ontmoeting met zijn ouders vond ik wel spannend, maar ik voel me inmiddels zo op mijn gemak bij hen dat ik alleen maar zin heb in Kerstmis samen.”

Martien: “Het wordt dit jaar extra gezellig met de beide jongens erbij. Ik vind dat je Kerst met het hele gezin moet vieren, anders voelt het niet compleet.”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Montana: “Lekker samen aan tafel, en zorgen dat ik niet te veel drink, want Tweede Kerstdag sta ik gewoon weer in mijn winkel.”

2020 was een bewogen jaar. Wat was jullie persoonlijke hoogtepunt?

Erica: “Toch wel de verhuizing naar Nederland, daar keken we allemaal erg naar uit. Het was een ommezwaai om weer tussen de koetjes te wonen. Maar gelukkig hebben we in de Achterhoek veel ruimte en vrijheid, net als in Frankrijk. En het fijne is dat ik nu binnen twee uur in Amsterdam of bij mijn moeder ben.”

Montana: “Voor mij was dat ook het mooiste moment: dat ze terug verhuisden en ik hen nu weer vaker kan zien. Ik miste dat spontane wel, al is effe een bakkie doen er nog steeds niet bij met die afstand. Ik ben ook blij dat ik Claire weer dichter bij me heb. Voorheen zag ik haar gerust anderhalve maand niet en die kleintjes veranderen zo snel.”

Martien: “Ik vind het heerlijk om weer in Nederland te zijn, waar ik normaal met mensen kan communiceren, lachen en grapjes maken; dat kon met die Fransen niet. Een ander hoogtepunt was natuurlijk het winnen van de Televizier Ring vorig jaar, en dat ik dit jaar weer op het podium mocht komen voor de Talent Award.”

Maxime: “Leroy ontmoeten was mijn absolute hoogtepunt. Hij kwam als cameraman bij ons op het chateau de leader draaien voor seizoen 3 en ik dacht: die is leuk! We raakten aan de praat en toen bleek dat hij uit Lisse komt, waar ik op school heb gezeten en waar al mijn vrienden vandaan komen. We hadden meteen een klik en ik wist: dit is ’m!”

Meer lezen over de Meilandjes? Vanaf morgen ligt de nieuwe Beau Monde in de winkel.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws