doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Wedden dat ook jij meer beweegt dankzij deze gadget?

Redacteur Davina mag de HUAWEI WATCH FIT eens uitproberen, een smartwatch met vele extra's.
.
Test & Tried: huawei smart watch fit door Davina

Of ik de HUAWEI WATCH FIT wil testen? Nou, daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik ben namelijk al een tijdje op zoek naar een smartwatch, maar kom er niet helemaal uit wat ik wil. Een geavanceerde met allerlei functies of een simpele, die niet veel meer doet dan stappen tellen en hartslag meten (want: heb ik al die uitgebreide functies wel nodig?). De HUAWEI WATCH FIT is een smartwatch met vele extra's, ideaal dus om te ontdekken wat ik handig vind; ik ben heel benieuwd.

Los van alle features is het een prachtige horloge om te zien. Ik heb de Cantaloupe Orange, een vrolijke, oranje kleur. De display is groot en helder met mooie kleuren, en je hebt een uitgebreide keuze aan wijzerplaten; je kunt de watch heel makkelijk personaliseren (ik switch bijna elke dag wel van design!). En de HUAWEI Health app is zo gedownload en gekoppeld aan je smartwatch. Easy does it.

Naast de standaard functies die de meeste smartwatches wel hebben (het registreren van stappen, hartslag, Sp02, slaap en spanning, en de wekker, timer, stopwatch opties), heeft de HUAWEI WATCH FIT uitgebreide trainingsschema's (96 trainingsmodi) voor onder meer fitness, hardlopen, zwemmen (de watch is waterdicht), wandelen, fietsen, roeien en crosstrainen. Hij registreert bovendien alles dankzij de ingebouwde GPS, zodat je je routes van joggen, fietsen en wandelen kunt terugzien.

Ik ben heel benieuwd naar de trainingen voor het hardlopen. Er staan 13 hardlooplessen op, voor beginner en gevorderde. Ik ren twee keer in de week mijn standaard rondje, en doe niet veel extra's om mijn conditie te verbeteren. Zouden deze functies me motiveren om meer uit mijn training te halen? Ja, dus. Want een intervaltraining (joggen of snelwandelen afgewisseld met hardlopen) waarbij je watch uit zichzelf aangeeft wat je wanneer moet doen, maakt het wel heel makkelijk, en zelfs leuk (jaja, nooit gedacht dat ik dat zou toegeven). Onder meer de trainingen 'vetverbranding loop-MIIT' en 'MAF180 – beginner' motiveren me om net dat beetje extra te geven dan wanneer ik in mijn eigen (rustige) tempo mijn rondje doe. En alle trainingsgegevens worden bijgehouden, waardoor je de gedetailleerde statistieken, professionele analyses en wetenschappelijke begeleiding kunt bekijken in de HUAWEI Health app.

Ook voor het thuiswerken is de HUAWEI WATCH FIT handig, want er zijn allerlei Quick-workout animaties om in beweging te blijven. Je hebt in feite een privétrainer op je horloge die workouts voordoet als: 'nieuwe energie opdoen' (3 minuten), 'nek- en schouderontspanning' (3 minuten), 'snel vet verbranden' (14 minuten), 'hart en longen versterken' (13 minuten) en 'buikspierversteviging' (10 minuten). Superhandig nu de sportscholen nog altijd dicht zijn. Ik heb me vooral gestort op de buikspiertrainingen; pittig, maar goed te doen dankzij de duidelijke 'filmpjes' van de privétrainer.

Verder geeft de watch een seintje als ik te lang niet bewogen heb, en ik merk dat ik daardoor toch sneller en meer mijn best doe om tussendoor even te rekken, strekken of gewoon even een rondje te lopen. Want ook de stappenteller is een goede motivator om nog even naar buiten te gaan. Al haal ik die 10.000 stappen per dag zeker niet altijd (of altijd niet), ik merk dat ik meer stappen probeer te zetten dan wanneer ik de HUAWEI niet om heb.

Denk je nu: ik doe niet aan hardlopen, fitness of wielrennen, dus wat moet ik met zo'n smartwatch? HUAWEI WATCH FIT is voor veel meer sporten dan deze drie voorbeelden. Ben je wel dol op (buik)dansen, yoga, ballet, boksen, schermen, skeeleren, hoelahoepen of paardrijden? Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het bijhouden met deze watch en een doel instellen.

Of ik ooit nog een eenvoudige smartwatch wil? Nee. Deze motiveert me echt om vaker en efficiënter te bewegen. En hij maakt het sporten nog leuker en uitdagender ook. En dat is zeker (in deze lockdown tijden) geen overbodige luxe. Bovendien is het een plaatje om je pols. Wat wil je nog meer?

Enthousiast geworden? Er is nog zoveel meer wat deze smartwatch kan, dus check snel consumer.huawei.com/nl/wearables/watch-fit/

HUAWEI WATCH FIT

  • 1,64-inch AMOLED-display
  • HUAWEI TruSeen ™ 4.0-hartslagtechnologie, die gebruik maakt van Huawei's eigen multi-sensor
  • AI neurale netwerkalgoritme en geavanceerde PPG-componenten om een nauwkeurigere, 24-uurs hartmonitoring te bieden die veranderingen in bloedzuurstof, slaap- en stresscondities bijhoudt. Alle gegevens worden ook geanalyseerd om fitnessadvies te genereren dat gebruikers helpt een beter en gezonder leven te leiden
  • Quick-workout Animaties. Door 44 standaard fitnessroutines (inclusief vetverbranding, ontlasting van schouderspieren, body sculpting en andere routines) te combineren met 12 animaties, heeft de gebruiker altijd toegang tot een passende work-out
  • 13 hardlooplessen die speciaal zijn afgestemd op jogging liefhebbers. Het hardlooptempo wordt wetenschappelijk geanalyseerd met realtime resultaten om gebruikers te helpen hun training te optimaliseren. Het horloge is ook perfect voor outdoor sporten met 96 trainingsmodi, ingebouwde GPS en 5ATM waterbestendigheid
  • Batterij gaat 10 dagen mee bij standaard gebruik
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

De HUAWEI WATCH FIT is verkrijgbaar voor €79,99 in vier verschillende uitvoeringen: Sakura Pink, Mint Green, Cantaloupe Orange en Graphite Black.

Laatste nieuws