doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Exclusief! Victoria Koblenko: 'Een bedrag van vierduizend euro, daar zou ik normaal niet naar omkijken'

Voor corona kon het Victoria niks schelen als ze ergens overdressed binnenkwam. Haar uitgangspunt: dit is gewoon hoe ik me voel. Maar nu vindt ze dat ongepast. “Ben ik nog wel empathisch als ik extravagant naar de markt ga?”
.
Covershoot + Interview Victoria

Voor corona kon het Victoria Koblenko (39) niks schelen als ze ergens overdressed binnenkwam. Haar uitgangspunt: dit is gewoon hoe ik me voel. Maar nu vindt ze dat ongepast. “Ben ik nog wel empathisch als ik extravagant naar de markt ga?”

Victoria komt net terug van een nachtje weg in een viersterrenhotel. Volledig uit nood geboren, want er was thuis een toiletsituatie. Iets waar grote liefde Evgeniy Levchenko - beter bekend als Lev - en zij niet eerder mee hoefden te dealen, want ze hebben gewoonlijk de beschikking over drie stuks. Maar door de grootscheepse verbouwing van de verdieping onder hun Amsterdamse appartement, die ze er vorig jaar bij hebben gekocht om een sauna, grote kinderkamer en kantoor te realiseren, waren alle wc’s op hetzelfde moment out of order. Klein leed, als je weet dat de verbouwing al sinds juli vrijwel 24/7 beslag legt op het leven van Victoria.

Verbouwen is geen walk in the park voor je relatie. Vechten Lev en jij elkaar de tent al uit? “Zeker. Dit is onze derde verbouwing samen, maar bij de vorige ging het meer over dingen opnieuw schilderen en een nieuwe vloer. Dit is de ingrijpendste en langste verbouwing, waarbij alles eruit is gegaan; van het plafond en de vloer tot de muren. Lev en ik hebben allebei onze eigen visie, wat voor best veel spanning zorgt. Dat gaat gelukkig niet over smaak, maar wel over de aanpak. Lev wil bijvoorbeeld geen drie offertes aanvragen, terwijl ik liever niet onnodig veel geld uitgeef. Vanmorgen kreeg ik een offerte binnen die vierduizend euro hoger uitviel dan de vorige. Dat is een bedrag waar ik niet naar zou omkijken als ik in Rusland had gezeten voor een acteerproject. Maar omdat alles gecanceld is, heb ik nu de tijd om achter dit soort dingen aan te zitten.”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Veel mensen ervaren de coronaperiode als een tijd van bezinning. Tot welke inzichten kwam jij? “Dat je onafhankelijk van de omstandigheden zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Om me heen zag ik veel mensen die er gebukt onder gingen dat hun werk of mooie reizen wegvielen. Wij ook, maar ik laat geen virus bepalen waar ik gelukkig van word.”

Heb je daar zelf ook mee geworsteld? “Ik ben anders gaan kijken naar wie ik ben als ik mijn werk niet doe. Qua acteerklussen heb ik in het afgelopen jaar misschien een zesde kunnen doen van wat er ingepland stond. Een aanzienlijk deel van mijn tijd ben ik dus niet bezig met waar ik normaal gesproken mijn financiën en voldoening uithaal. En dat vond ik eigenlijk heerlijk. Wat niet wil zeggen dat ik het acteren niet mis. Het was voor iedereen even aan alle knoppen draaien: how do I keep my sanity?”

Hoe ziet jouw eetpatroon er nu uit? “Wij doen de toegankelijke methode, waarbij je veertien tot zestien uur per dag vast. Als je ziet wat ik in de andere uren eet, dan denk ik dat elke vrouw daar ontzettend enthousiast van wordt. Gisteravond heb ik om 19 uur met Lev en Kiy gegeten: 1/3 broccoli, 1/3 bloemkool en een moot zalm. Daarna ben ik naar een verjaardag gegaan, waar we oesters, krab en zelfs een eendenbout kregen opgediend. Als dessert had ik een stuk taart. Ik dronk er twee glazen port en een glas champagne bij, waarbij ik wel moet zeggen dat het maanden geleden was dat de drank zo rijkelijk vloeide. Vanochtend begon ik met een bouillon die ik zelf 72 uur lang had laten trekken in een slow cooker. Zo breek je niet het vasten, maar kom je toch aan je energie. Om 12 uur had ik mijn eerste maaltijd, bestaande uit vijf plakken Serranoham, vijf plakken kaas, een hele avocado, een hele pastinaak en een halve gestoomde broccoli. Dat was mijn lunch.”

Dat klinkt best een beetje apart. “Vrouwen zijn over het algemeen meer bekend met een caloriebeperkend dieet. Ik heb dat ooit één keer gedaan, waarvan ik me nog goed herinner dat ik de hele dag bezig was met zoeken naar eten. Deze manier van eten komt erop neer dat je je lichaam ombouwt van koolhydraat-eter naar meer een veteter, mits dat niet allemaal gefrituurde McDonald’s-vetten zijn. Uit die vetten haal je veel meer energie, waardoor je nooit meer zo’n vervelend hongergevoel hebt. Als ik gisteren alleen taart, broccoli en bloemkool had gegeten, dan had ik vanmorgen onwijze trek gehad. De vis en zeevruchten zorgen ervoor dat ik tot de middag een voldaan gevoel blijf houden. Last but not least zijn er ook nog aanwijzingen dat deze manier van eten heel goed is voor je huid.”

Meer lezen over Victoria? Vanaf morgen (woensdag) is de nieuwste Beau Monde te koop!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws