Dit kun je het beste met je haar doen wanneer je gaat slapen

Een vlecht, een knot, of toch een special kussensloop?

Hoe zorgvuldig je ook borstelt en hoe dik je de haarmaskers ook smeert, alle uren die we op ons kussen doorbrengen hebben ook een grote invloed op de gezondheid van ons haar. Een deskundige vertelt hoe je jouw lokken 's nachts het beste kunt beschermen.

Gespleten haarpunten

Natuurlijk zijn er ergere dingen in de wereld, maar op haargebied is het onze grootste vijand: gespleten haarpunten. Dergelijke schade aan je lokken is moeilijk te verhelpen en vaak is een knipbeurt de enige uitweg. Het liefst voorkomen we dus dat ons haar breekt of slijt, en daarbij is het van groot belang om je haar ook 's nachts op de juiste manier te verzorgen.

Goed drogen

Ben je een avonddoucher? Let dan vooral goed op het drogen van je haar. We zullen niet de eerste zijn die je vertellen dat het beter voor je lokken is om niet met nat haar je bed in te stappen. Dat beaamt ook dermatologe Alia Ahmed. “Als je water vasthoudt in je haar en er vervolgens op gaat liggen, creëer je een erg vochtige, dampende omgeving, wat grote schade aan kan richten aan je hoofdhuid”, vertelt de arts aan de Britse Grazia. “Het is altijd het beste voor je hoofdhuid om met droog haar te gaan slapen.”

Zijden kussen

Zorgen dat je 's ochtends met een gezonde coupe je bed uitstapt? Investeer dan in een zijden kussensloop. “Het klinkt een beetje overdreven om speciaal voor je haar op een zijden hoofdkussen te slapen, maar het werpt wel zijn vruchten af”, belooft dr. Ahmed. “Een zijden kussensloop vermindert wrijving en statische elektriciteit, wat betekent dat je haar 's nachts veel minder snel breekt. Daarnaast is een kussensloop van zijde goed voor je huid, dus het is win-win.” Over schoonheidsslaapjes gesproken!

Haar vastzetten

Een alternatief voor de zijden kussensloop is je haar in een zijden sjaal wikkelen als een tulband. Op deze manier voorkom je ook dat je haar in de loop van de nacht gaat klitten. “Zijde is een erg lichte stof, dus je haar en je hoofdhuid krijgen nog steeds lucht, terwijl ze tegelijkertijd echt goed beschermd worden. Zelfs als je slechts twee of drie nachten per weekt een tulband draagt, zul je het verschil merken.”

Een tikkeltje makkelijker mag ook: volgens de dermatoloog zijn een simpele vlecht of knot in je haar maken een prima oplossing. “Pas alleen wel op met haarelastiekjes, want ook die kunnen tot haarschade leiden. Gebruik liever een scrunchie.” En guess what, ook daarbij kies je het liefst een zijden exemplaar. Slaap zacht!

Bron: Grazia UK | Beeld: Pexels

Laatste nieuws